Storebror Kristian og lillebror Roger Adolfsen har skapt et milliardkonsern siden de kjøpte sitt første hotell på hjemstedet Andøya for 25 år siden.

Hospitality Invest, som kontrolleres av brødrene, nærmer seg ti milliarder kroner i omsetning, viser nye tall publisert av selskapet fredag kveld. Det er ny rekord for Hospitality.

Selskapet gikk med 250 millioner kroner i overskudd i 2021 – mot et underskudd på 168 millioner kroner for regnskapsåret 2020. I fjerde kvartal hadde selskapet inntekter på 2,7 milliarder kroner og et overskudd på 69 millioner kroner før skatt.

Adolfsen-brødrenes flaggskip er Norges største private velferdskonsern, Norlandia Health and Care Group. Konsernet driver også med hotell, eiendom og bemanning.

Fjorårets siste kvartal ble ekstra hardt for hotelldriften, hovedsakelig på grunn av høyere strømregninger og høyere sykefravær «på tvers av segmentene».

Selskapet skriver i sin rapport at inntektsøkning kommer hovedsakelig fra velferd, bemanning og hotelldrift, mens eiendomssegmentet falt i inntekter fordi selskapet solgte fire hoteller i 2021.

Avholdsfolk fra Andøya

Adolfsen-brødrene kjøpte også et velkjent hotell i fjor, med en kanskje enda mer kjent vinkjeller: Park Hotel Vossevangen, med Skandinavias største vinkjeller på rundt 45.000 vinflasker. Hotellets vinliste er blant annet blitt kåret til verdens beste i den prestisjetunge kåringen The World of Fine Wine Awards.

«Nytt hotell inn i vår portefølje. En av Norges aller beste vinkjellere er her på dette hotellet. Ikke verst for to avholdsfolk fra Andøya», skrev Kristian Adolfsen i et innlegg på Facebook etter kjøpet.

Formuesskatt

Kristian Adolfsen har de siste årene markert seg som deltager i formuesskatt-debatten, og var tidlig ute med ros til Bø kommunes vedtak om å redusere den kommunale delen av formuesskatten til 0,2 prosent fra 2021. Sammen med den statlige delen av skatten, har Bø den laveste formuesskatten i landet – på 0,35 prosent, mot 0,85 prosent i resten av landet.

– Muligheten til å endre formuesskatten har ligget der, men det er aldri noen som har vært så tøff som Sture og tatt en slik avgjørelse. Det er en spennende tanke og vil tiltrekke seg mange næringslivsfolk og eiermiljøer, sa Adolfsen til Vesterålen Online få timer etter at Bø- ordfører Sture Pedersen overrasket kommunestyret og fikk gjennom benkeforslaget om kutt i formuesskatten.

Overfor DN opplyste Adolfsen at han og ordføreren pratet om formuesskatten før kommunestyret i Bø stemte for vedtaket.

Adolfsen ble en av flere i en liten strøm av formuende nordmenn som uttalte at de skulle flytte til kommunen.

På tampen av 2020 uttalte Adolfsen at han gjorde seg klar til å flytte i slutten av 2022. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.