Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,55 prosent fredag.

Men på ukesbasis er Børsen blitt tynget av et kraftig fall i oljeprisen, som er ned 11 prosent for uken. Bekymring over de økonomiske utsiktene overskygger lettelser i kinesiske smitteverntiltak, skriver Bloomberg News.

Fall i desember

Foreløpig har det vært lite adventslykke å spore på børsen i Oslo. Denne uken har hovedindeksen falt mer enn to prosent. I desembermåned er fallet på rundt tre prosent.

Flere oljeselskaper bidro til å trekke Børsen ned fredag:

  • Tungvekteren Equinor falt rundt to prosent.
  • Aker BP falt nær tre prosent

Nytt styreforslag i Dof

Dagens vinner ble Dof, som steg nesten 23 prosent.

Dof-aksjonær Bjarte Brønmo har foreslått seg selv som nytt styremedlem i offshorerederiet Dof, fremgikk det av en børsmelding fredag, der det ble foreslått et nytt styre.

Brønmo uttalte til DN i november at han hadde tro på at forslaget til nytt styre ville gå gjennom. Brønmo eier fem prosent av aksjene gjennom Sans Invest.

– På forrige generalforsamling, der vi stemte ned planen, men for granskning, så var det jo noen som ble skremt av trusseloppskriften om at hvis vi sier nei til fire prosent får vi bare én prosent. Det er jo over 68 prosent småaksjonærer i Dof. Jeg tenker at nesten alle som ikke har solgt vil være interessert i et aksjonærvennlig styre som vi har bedt at det skal stemmes over på førstkommende generalforsamling. Vi tenker vi kommer til å få ganske massiv oppslutning.

Forslaget til det nye styret kommer en uke etter at selskapet meldte om at det starter konkursprosess i retten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.