Mandag kveld varslet det Euronext Growth-noterte kameraselskapet Huddly at administrerende direktør Alexander Woxen går av. Han begynte rett før jul 2021.

– Dette er min beslutning. Det var naturlig å reflektere over veien videre etter et års tid, og det var her jeg landet etter å ha tenkt meg om. Avgangen skjer i all vennskapelighet, sier Woxen til DN og legger til:

– Det er alltid dramatisk når en toppsjef går av, men samtidig er det ikke så dramatisk akkurat nå. Det er en robust og god ledergruppe som tar selskapet videre.

Han ønsker ikke utdype omstendighetene ytterligere. Woxen skal fortsette i en overgangsfase på seks måneder, som støtte for styret og den nye sjefen.

Det er australske Graham Williams, styreleder siden 2016, som overtar som toppsjef. Ifølge aksjonærtjenesten Holdings sitter Williams og nærstående på til sammen 10,2 prosent av aksjene, og er største eiere.

Fortsatt «bull»

Huddly produserer blant annet små videokameraer spesialtilpasset bruk i videokonferanser, og debuterte på lavterskelbørsen Euronext Growth i februar 2021. Da var selskapet verdsatt til rett under tre milliarder kroner. Nå er markedsverdien i underkant av 800 millioner kroner, etter et langt kursras.

Men Huddly og andre teknologiselskaper er blitt rammet kraftig av den nye makrosituasjonen, preget av inflasjon og dyrere kapital. I fjor falt kameraaksjen over 60 prosent.

Kursfallet er ikke bakgrunnen for avgangen, sier Woxen:

– Nei. Jeg tror det er store muligheter her. Jeg er fortsatt «bull».

Beklager avgjørelsen

Den nye styrelederen er Jostein Devold. Han er sjef i Mertoun Capital, investeringsselskapet til investoren Leif Hübert, som blant annet eier Norske Stål. Han sier også at kursfallet ikke ligger bak avgangen.

Mertoun har 6,4 prosent av aksjene i Huddly og er nest største eier.

Styret beklager Woxens avgjørelse og vil takke ham for hans innsats, heter det i en børsmelding mandag kveld. Her går det frem at Woxen varslet styret samme dag som de hadde ny sjef klar.

– Alt sånt er en prosess, men oppsigelsen kom i dag. Da det ble klart at Alexander tok dette initiativet, hadde vi et langt styremøte, der dette ble diskutert, sier Devold.

Om at tidligere styrekollega Williams tar over som toppsjef sier han:

– Jeg kjenner Graham godt, og han har masse erfaring. Når ting utviklet seg sånn, og Graham var villig til å steppe inn, så ble det et naturlig valg. Han er en erfaren leder og har sterk kommersiell sans. Det er egenskaper et styre kan sette pris på, sier Devold.

– Jeg er motivert til å gå inn i en mer operasjonell rolle. Min dedikasjon til Huddly forblir høy, og jeg ser frem til fremtidige muligheter og vekst, sier den påtroppende toppsjefen Williams i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.