Da det norske videoselskapet Huddly varslet børsnotering i fjor høst var det med rakettvekst i ryggen og stigende aksjekurser. Nå har det bremset helt opp.
I tredje kvartal hadde teknologiselskapet inntekter på 88 millioner kroner. Det er et fall fra samme periode i fjor da omsetningen var 96 millioner kroner.
Nå jekkes forventningene til året kraftig ned – igjen.
- I forbindelse med fremleggelsen av førstekvartalstallene i mai anslo Huddly årets inntekter til å havne mellom 400 og 500 millioner kroner.
- Da selskapet la frem tall for andre kvartal i august var dette krympet inn til et anslag mellom 400 og 450 millioner kroner.
- I dag sier Huddly at inntektene anslås å havne mellom 350 og 370 millioner kroner i år.
Huddly-aksjen falt markant fra start tirsdag, men har hentet seg noe inn og tirsdag ettermiddag falt aksjen en halv prosent.
Pandemiproblemer
Selv skriver videoteknologiselskapet at driften fortsatt er midlertidig påvirket av pandemien gjennom direkte og indirekte utfordringer med verdikjeden.
Toppsjef og gründer Stein Ove Eriksen viker ikke en tomme:
– Pandemien og de samsvarende verdikjedeproblemene påvirker kortsiktig omsetning, men Huddlys langsiktige utsikter er enda sterkere enn tidligere, sier han i kvartalsmeldingen.
Kraftig kursfall
Også resultatene svekkes kraftig.
På bunnlinjen, altså resultatet etter skatt er trukket av, endte på minus 1,7 millioner kroner. Det er en betydelig svekkelse fra samme periode året før da selskapet satt igjen med et overskudd 24 millioner kroner etter skatt.
Bruttomarginen var på 51 prosent i tredje kvartal. I fjerde kvartal ventes den å ligge rundt 50 prosent. Siden Huddly ble notert på handelsplassen Euronext Growth på Oslo Børs i februar, har aksjekursen falt med 39 prosent.
Største privataksjonær i Huddly er selskapet Mertoun Capital, der Norsk Stål-eier Leif Hübert fra Sørlandet er største eier. Etterfulgt av ham kommer Staff Holding med forretningsmannen Einar Andre Staff i spissen. Gründer Stein Ove Eriksen er femte største aksjonær med 3,69 prosent av aksjene. Disse er i dag verdt 75 millioner kroner.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.