Amazon utstedte tirsdag et obligasjonslån på 16 milliarder dollar for å finansiere det planlagte oppkjøpet av Whole Foods Market der Jeff Bezos netthandelskjempe legger 13,7 milliarder dollar på bordet for matvarekjeden. 

Men interessen for Amazon er langt høyere. 

Til tross for at obligasjonslånet ble priset i den høye enden av skalaen, tiltrakk det seg likevel interesse for 49 milliarder dollar.

Slår Hviterussland, Island og Bolivia

Det gjør obligasjonslånets potensielle verdi større enn Hviterusslands bruttonasjonalproduktet (bnp). 

Faktisk ville interessen på Amazons obligasjonslån, hvis det hadde vært et bnp, vært det 79. største i verden – større enn land som Slovenia, Bolivia, Uganda, Island, Jamaica, Estland og Paraguay, ifølge statistikk fra World Bank i 2016.

– Amazons 16 milliarders obligasjonslån tiltrakk seg interesse tilsvarende bruttonasjonalproduktet til Hviterussland. Det virker som at markedet fortsatt er et stykke unna å ta ferie, skriver Deutsche Bank i et notat torsdag kveld, ifølge CNBC.

Tesla hentet inn 1,8 mrd. dollar

Markedet er åpenbart ikke helt mett på obligasjonslån. 

Fredag forrige uke hentet Tesla inn 1,8 milliarder dollar gjennom sitt første høyrisiko obligasjonslån. På forhånd var det forventet at Elon Musk og Tesla ville hente minst 1,5 milliarder dollar, men selskapet fikk overtegnet obligasjonslånet med 300 millioner dollar - og det midt oppe i en uke der iShares-indeksen for høyrisikoobligasjoner falt med over én prosent.

Renten ble satt til 5,30 prosent, litt høyere enn den opprinnelige guidingen på 5,25 prosent. 

Fjerde største i år

Amazons obligasjon rangerer seg som den fjerde største selskapsobligasjonen i år, ifølge Wall Street Journal. 

Selskapet har nå 8,746 milliarder dollar i gjeld, der 8,25 milliarder er i form av ulike obligasjoner. 

Dagen før Amazon utstedte obligasjonslånet, ga kredittvurderingsbyrået Moodys Investors Service Whole Foods-avtalen en Baa1-rating og oppgraderte samtidig Amazons kredittutsikter til positivt fra stabilt. 

Lånet ble garantert for fulltegning av Bank of America Merrill Lynch, Goldman Sachs og J.P. Morgan Chase og ble priset i den høye enden av guidingen.(Vilkår)

Harald Eias foredrag til Norges mektigste kvinner
Harald Eia mener velferdsstaten er årsaken til at Norge har få kvinnelige toppledere i næringslivet.
12:39
Publisert: