– Jeg er glad for å se at organisasjonen leverer rekordresultater for kvartalet i et godt aluminiummarked, og at vi har klart å nå forbedringsmålet for året allerede i tredje kvartal, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim i pressemeldingen.

Norsk Hydro fikk et underliggende driftsresultat på 5,3 milliarder kroner i tredje kvartal, fremgår det av kvartalsrapporten lagt frem tirsdag morgen. Det er en økning fra 1,4 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

Omsetningen var på 36,7 milliarder kroner i tredje kvartal.

På forhånd ventet analytikere et driftsresultat på 5,06 milliarder og en omsetning på 34,3 milliarder kroner, ifølge estimater Infront har hentet inn for TDN Direkt.

Hydro opplyser i rapporten at det allerede i tredje kvartal nådde forbedringsmålet for 2021 på 5,1 milliarder kroner.

På Børsen steg aksjen over én prosent den første halvtimen inn i handelen. Handelen snudde imidlertid rundt lunsjtider og Hydro-aksjen falt over to prosent.

Rekordnivåer

Konsernsjef Hilde Merete Aasheim trekker frem Extrusions som har levert bedre enn planlagt og driften i Brasil som har bidratt til forbedringsmålet. Alunorte har også produsert med full kapasitet tredje kvartal på rad.

Økt etterspørsel etter aluminium og begrenset leveringskapasitet tidligere i år har bidratt til rekordresultater for Hydro Aluminium. Aluminiumsprisene er i skrivende stund på sitt høyeste nivå siden 2011, og handles for over 2900 dollar per tonn.

I resultatrapporten skriver Hydro at de rekordhøye aluminiumsprisene bidro til det rekordhøye resultatet på 4,2 milliarder kroner i justert ebidta hos Aluminum Metal.

Hittil i år har Hydro-aksjen steget over 70 prosent – godt hjulpet av utviklingen i aluminiumsmarkedet.

I rapporten skriver selskapet at utfordringene i den globale verdikjeden har potensiale til å påvirke Hydros operasjoner i fremtiden.

Kraftpriser bekymrer

Mot slutten av september ble det kjent at Hydro, sammen med en rekke andre medlemmer i metallindustrien, ber Europakommisjonen om hjelp for å takle de skyhøye kraftprisene. Brevet oppfordrer til å støtte sektoren ytterligere grunnet stadig økende kraftpriser.

Det fremkommer av brevet sendt av Eurometaux, selskapet som blant annet representerer Glencore, Rio Tinto Group og Norsk Hydro, ifølge Bloomberg.

Det ble i brevet bedt om at Europakommisjonen må sikre at utslippskvoter ikke stiger for mye, samt mer fleksible retningslinjer for statsstøtte.

For regionale aluminiumsprodusenter kan strømkostnadene utgjøre så mye som 2000 euro per tonn, fremkommer det av brevet.

«Hvis elektrisitet forblir for dyrt, vil det hindre industriell elektrifisering og avkarbonisering, og undergrave EUs Green Deal-mål. Hvis ledende bransjer som vår ikke kan forbli konkurransedyktige og overleve dette tiåret, vil det være en stor hindring for andre sektorer», skrev medlemmene i brevet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.