Det nye styret skal velges på Kongsberg Gruppens generalforsamling onsdag 26. april, skriver Laagendalsposten.

Nåværende styreleder Finn Jebsen kunngjorde i februar at han gir seg, etter seks styreperioder i teknologikonsernet. Jebsen fyller 67 i slutten av april.

Reiten har lang erfaring fra både politikk og næringsliv. Som Sp-politiker var han blant annet fiskeriminister i Willoch II-regjeringen som gikk av i mai 1986, og olje- og energiminister i Syse-regjeringen mellom 1989 og 1990. Han har også en fortid som konsernsjef i Hydro mellom 2001 og 2009, og etter han ga seg der ble han styreleder i Norske Skog.

I tillegg til Jebsen går Jarle Roth ut av styret i Kongsberg Gruppen, og som hans etterfølger har valgkomiteen innstilt Martha Kold Bakkevig (54). Komiteen mener for øvrig også medlemmene av styret, styreutvalgene og valgkomiteen bør få en klar økning i den årlige godtgjørelsen.

Konsernet undertegnet sammen med flere andre norske bedrifter nylig kontrakter verdt 20 milliarder kroner i Kina, i forbindelse med statsminister Erna Solbergs (H) offisielle besøk til landet fredag forrige uke.

Staten eier 50 prosent av Kongsberg Gruppen, som er et internasjonalt konsern som leverer høyteknologi til kunder innen olje- og gassindustrien, handelsflåten, forsvar og romfart. Konsernet er en videreføring av Kongsberg Våpenfabrikk, som ble avviklet i 1987.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.