I en pressemelding fra Ministério Público fredag ble Hydro anklaget for nye utslipp fra Alunorte-anlegget. Myndighetsorganet, som beskrives som en kombinasjon av statsadvokatembete og sivilombudsmann, ga Hydro 48 timer til å forklare seg.

Informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro sier at selskapet har løpende kontakt med brasilianske myndigheter om saken.

– Vi har allerede gitt noe informasjon til Ministério Público og vil formelt svare mandag, noe som vil være i henhold til fristen som er gitt, sier Molland til NTB.

Hydro avviser at det har vært noen ny lekkasje fra rødslamdeponiet. Derimot har regnvann kommet i kontakt med jordmasser utenfor anlegget.

– Anlegget har ved etableringen av et deponi tatt ut jordmasser og plassert det på utsiden for fremtidig rehabilitering. Det har så regnet på dette området, og regnvannet har i kontakt med jordmassene blitt skittent, forklarer Molland.

Påstandene om det nye utslippet kom samme dag som statsadvokaten i Brasil opplyste at Hydro har gått med på de fleste kravene Brasil stilte i forhandlingene om Alunorte. Molland sier at bekymringsmeldingen fredag ikke vil stå i veien for forhandlingene.(Vilkår)