– Hydro leverer solide økonomiske resultater, samtidig som vi har god fremdrift på gjennomføring av selskapets strategi. Kombinert med langsiktig tilgang på råvarer og energi gir dette et solid fundament for å manøvrere under mer ustabile økonomiske forhold, sier Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim i en pressemelding.

Aluminiumsgiganten Norsk Hydro kan se tilbake på nok et sterkt kvartal. Selv under krevende forhold, som krig, inflasjon og høye energipriser klarte Hydro å slå fjorårets resultater.

Slår forventningene

Hydros justerte driftsresultat endte på 7,6 milliarder kroner. Omsetningen endte på 52,4 milliarder kroner. Justert ebitda var i årets tredje kvartal på 9,7 milliarder kroner – en nedgang fra 11,5 milliarder i andre kvartal.

Resultat før skatt var på 6,6 milliarder kroner i tredje kvartal.

På forhånd var det ventet en omsetning på 54,4 milliarder kroner, et driftsresultat på 5,8 milliarder kroner og et justert driftsresultat på 5,5 milliarder kroner. Resultat før skatt var ventet å være på 5,7 milliarder kroner.

Samme kvartal i fjor fikk Hydro en omsetning på 36,7 milliarder, et driftsresultat på 2,5 milliarder og et justert driftsresultat på 5,3 milliarder kroner. Resultat før skatt på 1,6 milliarder kroner.

Høyere faste kostnader

Høyere metall- og aluminapriser, CO2 -kompensasjon og positive valutaeffekter bidro positivt til inntjeningen, men ble delvis utlignet av høyere faste kostnader og råvarekostnader oppstrøms. Det skriver selskapet i pressemeldingen.

Videre skriver selskapet at nedgangen i etterspørsel etter metall i byggebransjen er blitt svakere, mens det har vært en oppgang i etterspørselen i autosegmentet.

Norsk Hydro legger til grunn at de vil nå målet for forbedringsprogrammet i 2022 på syv milliarder kroner.

– Gjennomføring av forbedringsprogrammet vårt er avgjørende for å sikre at vi har en robust posisjon gjennom hele verdikjeden når vi nå står overfor mer uforutsigbare markedsforhold. Vi har jobbet for fullt med dette også i tredje kvartal, og legger til grunn at vi vil nå målet på 7 milliarder kroner for 2022, sier Aasheim.

Batteriinvestering

I september ble det kjent at Vianode, et selskap eid av Elkem, Hydro og Altor, har besluttet å investere i en ny fabrikk for bærekraftige batterimaterialer på Herøya i Norge.

Investeringen vil bidra til nye, industrielle arbeidsplasser og produksjon av batterimaterialer, og beskrives som et viktig skritt i arbeidet med å etablere en komplett batteriverdikjede i Norge for det europeiske markedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.