Elling Nygaard blir ny sjef i hydrogenselskapet Hydrogenpro.

Allerede neste uke tar han over etter Mårten Lunde, som har valgt å gå av, ifølge en melding mandag. Lunde har vært sjef siden børsnoteringen i oktober i fjor.

– Det er ikke noe mer hokus pokus enn at det har vært et tøft løp å forberede og gjennomføre børsnoteringen av selskapet. Selskapet har endret seg dramatisk, og nå var det et naturlig tidspunkt å gjøre endringer, sier Mårten Lunde til DN.

– Det har vært en prosess over litt tid. Nå ble Elling Nygaard tilgjengelig fra ABB, og jeg kommer til å være til disposisjon for selskapet en god periode fremover, sier han.

Hydrogenpro produserer storskala elektrolysører som brukes til å produsere hydrogen.

– Gjensidig prosess

– Styret er ekstremt fornøyd med at Elling har takket ja til å bli med i Hydrogenpro. Han har med seg dyp forståelse av hydrogen, storskala industrielle prosjekter og globale strategiske partnerskap, sier Ellen Hanetho, som selv er ny styreleder i Hydrogenpro, i en melding.

Hun var styremedlem, men ble forrige mandag valgt som ny styreleder. Samtidig kom ytterligere tre nye personer inn i styret, mens eks-styreleder Walter Qvam og seriegründer Terje Mikalsen gikk ut.

Fra toppen i januar i år har aksjekursen til Hydrogenpro falt med 77 prosent.

– Dette skjer i samforståelse med Mårten, sier Hanetho til DN om skiftet.

– Da han rykket opp fra rollen som finansdirektør til administrerende direktør i forbindelse med noteringen i oktober i fjor, var det hele tiden tenkt å være en midlertidig løsning. Vi var enige om at det var et naturlig tidspunkt for et skifte, sier styrelederen, uten å ville gå inn på hva som konkret gjør det til et naturlig tidspunkt.

– Hvem initierte prosessen?

– Det var en gjensidig prosess, sier Hanetho, og understreker at hun kun har gode ting å si om Lunde.

Hydrogenpro stiger syv prosent på børs etter en drøy times handel.

Mistet storprosjekt

Forrige uke ble det kjent at Hydrogenpro ikke blir leverandør til hydrogenprosjektet Normandy for det franske selskapet H2V likevel. Dette var trukket frem som et av selskapets store prosjekter.

Ifølge en melding forrige fredag opplyste Hydrogenpro at H2V hadde solgt sitt eierskap av Normandy-prosjektet til selskapet Air Liquide, samt informert om at det pågående samarbeidet opphører.

– Dette var et mulig utfall, men er selvfølgelig skuffende for oss, sa avtroppende sjef Mårten Lunde i meldingen.

Det kansellerte samarbeidet på Normandy vil derimot ikke påvirke samarbeidet med H2V for et annet stort prosjekt, Dunkirk-prosjektet.

– Vi fortsetter et godt samarbeid med H2V om Dunkirk-prosjektet, samt andre muligheter i Frankrike. I løpet av de siste månedene har vi også modnet større og mer kortsiktige kontraktsmuligheter enn Normandie-prosjektet. Som sådan, vil denne utvikling vil bare ha en fraksjon av kortsiktig effekt fremover, sa Lunde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.