Elling Nygaard (62) går av som sjef for Hydrogenpro. Det skjer bare knappe syv måneder etter han ble ansatt som administrerende direktør i det børsnoterte hydrogenselskapet.

Styret har utpekt Richard Espeseth som midlertidig administrerende direktør med umiddelbar virkning. Espeseth startet Hydrogenpro i 2013. Styret går umiddelbart i gang med å finne en permanent administrerende direktør.

– Av private årsaker ønsker jeg å redusere arbeidsmengden min og å gå av som administrerende direktør. Hydrogenpro er et fantastisk selskap med flotte folk, og jeg ser frem til å stå til selskapets disposisjon i en overgangsperiode, sier Elling Nygaard i meldingen.

DN har vært i kontakt med Nygaard, som henviser til meldingen fra selskapet.

Godt børsår

Hydrogenpro har steget rundt 15 prosent på børs hittil i år i en periode der hovedindeksen på Oslo Børs har utviklet seg flatt. Siden Nygaard tiltrådte som sjef 1. november har Hydrogenpro-aksjen falt drøye syv prosent.

Styreleder Ellen Hanetho takker Nygaard for hans bidrag.

Richard Espeseth, som her ringer i bjellen ved børsnoteringen av Hydrogenpro, var med å starte selskapet og tar nå over som midlertidig sjef med umiddelbar virkning.
Richard Espeseth, som her ringer i bjellen ved børsnoteringen av Hydrogenpro, var med å starte selskapet og tar nå over som midlertidig sjef med umiddelbar virkning. (Foto: Mikaela Berg)

– I løpet av Ellings periode som administrerende direktør er Hydrogenpro i ferd med å etablere en et globalt produksjons- og ingeniørnettverk. Selskapet har også signert en kjøpsordre med en initiell verdi på mer enn 50 millioner dollar med Mitsubishi. Dette er en av de største elektrolysørkontraktene som er signert noen gang, med en tiårig tilleggsavtale for service og brukerstøtte, sier hun i meldingen.

Gjensidig enighet

Styreleder Hanetho opplyser til DN at Nygaard har en standard direktørkontrakt og får med seg ni måneders lønn. Hun opplyser videre at det er gjensidig enighet mellom styret og Nygaard om avslutning av arbeidsforholdet.

I første kvartal omsatte Hydrogenpro for 8,8 millioner kroner, ned fra 11,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2021. Selskapet tapte 20,8 millioner kroner på driften og satt igjen med et resultat før skatt på minus 21,7 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.