Mobilselskapet Ice utsetter den planlagte børsnoteringen på grunn av markedsuroen, ifølge en melding torsdag.

Ice skulle egentlig gå på børs denne måneden.

På ubestemt tid

Selskapet skriver at det har mottatt høyst positiv tilbakemelding på virksomheten og planene om å ekspandere nettverket i Norge, men at den økende turbulensen i de globale finansmarkedene gjør at investorene er blitt mer forsiktige.

«Som et resultat av det har styret besluttet å utsette prosessen om en børsnotering», skriver selskapet.

Ice skriver at de muligens fortsetter prosessen om en børsnotering når markedsutsiktene blir bedre.

Var meget skuffet over pris

I slutten av november søkte Ice om å notere aksjene sine på børs.

Der var planen å gå på børs med en prising på mellom 5,1 og 7,3 milliarder kroner. Sist gang Ice-aksjene var omsatt på gråmarkedet i juli i år var prisingen på 13 milliarder kroner.

Den nye prisingen skuffet markedet.

Kristiansand-baserte Rasmussengruppen er nest største eier i Ice. Administrerende direktør Dag Rasmussen var ikke begeistret for prisen Ice ville gå på børs med.

– Jeg vil understreke at vi er meget skuffet og overrasket over det indikerte nivået, sa Rasmussen til DN.

Han bekreftet også at Rasmussengruppen ikke ville bli med i den planlagte emisjonen på tre milliarder kroner, og videre at de ikke vil øke eierposten sin ytterligere.

Fjerde selskap som utsetter på kort tid

Ice føyer seg inn i rekken av flere selskaper som har utsatt børsnotering i det siste på grunn av markedsuroen.

Fiskekasse- og isoporprodusenten BewiSynbra, med blant annet Bjørn Rune Gjelsten på eiersiden, meldte sent i november at de utsetter børsnotering på grunn av markedet.

Noen dager før varslet både Åge Remøys oljeserviceselskap Olympic Subsea og arbeidsvernprodusenten Hansen Protection at de utsetter børsnotering med samme begrunnelse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er Europas dyreste juletre
01:01
Publisert: