Fredag skrev DN om skipselektriker Eigel Ingvar Thom (54) som har tjent ni millioner kroner på tre måneder på den lille skipsutstyrsleverandøren Scanship Holding. Med sluttkursen fredag var tallet nærmere 12,5 millioner kroner.

Mandag formiddag når aksjen nye høyder og Thom hadde allerede i løpet av få minutter etter åpning en papirgevinst på nye fem millioner kroner.

Scanship Holding er opp 23 prosent på Oslo Børs mandag, og 414 prosent så langt i år.

22 mill. på Scanship

Thom reiser til vanlig verden rundt som skipselektriker. Siden han gikk inn i Scanship i februar 2016 har han en papirgevinst på rundt 21,9 millioner kroner i selskapet når man legger til grunn hans kostpris på 0,75 kroner aksjen.

– Det har vært bra dette, vet du. Det har gått som forventet, sa Thom fredag om oppgangen de siste tre månedene.

Scanship har i løpet av det siste året levert både høyere omsetning og bedre resultater i sine kvartalsrapporter. Samtidig har selskapet fått med seg investorene Narve Reiten og Bård Brath Ingerø med på laget. De kjøpte igjennom investeringsselskapet Ingerø Reiten Investment Company 31,5 millioner aksjer i selskapet i mai og ble dermed Scanships desidert største aksjonær.

Shippingaksjer for 58 mill.

Eigel Ingvar Thom har også tjent gode penger på American Shipping, hvor Kjell Inge Røkke er hovedaksjonær.

Han anslår at han har tjent godt over 30 millioner kroner på å satse på rederiaksjen etter den krasjet fra sin storhetstid fra 2006 til 2008 og lå skadeskutt frem til april 2013.

Siden den gang har aksjen steget med 983 prosent på børs og gitt drømmeavkastning til investorene. De siste seks månedene har aksjen falt betydelig, mens Thom har kjøpt seg ytterligere opp.

– Jeg kjøper meg mer og mer opp i American Shipping når jeg har penger. Det er et veldig interessant selskap, sa Thom til DN fredag.

Ifølge ham selv kjenner han markedet godt ettersom han er ute på båtene hele tiden.

Han sitter nå på aksjer i Scanship og American Shipping for om lag 58 millioner kroner. Ferske ligningstall viser at Thom gjorde et stort formueshopp fra åtte millioner kroner i 2015 til 29,7 millioner kroner i 2016. Begge årene står han oppført med null i inntekt.(Vilkår)

Homofile bevæpner seg i USA
I Rochester har en liten gruppe startet våpenklubben Trigger Warning Queer & Trans gun club. - Jeg vil at hvit overmakt og neo-nazister skal vite at skeive mennesker tar nødvendige skritt for å beskytte seg selv, sier Jake Allen i klubben.
02:10
Publisert: