I et brev 13. mai nektet Finanstilsynet den danske banken Lunar å kjøpe Instabank. Det kommer frem i en børsmelding fra Instabank onsdag kveld. Instabank opplyser at de nylig har fått mer innsyn i oppkjøpsprosessen.

Finanstilsynet var opprinnelig ikke fornøyd med Lunars økonomiske situasjon og tilgjengelige økonomiske ressurser. På et møte mellom Lunar og Finanstilsynet 16. mai opplyste den danske banken at den hadde planlagt å hente inn mer egenkapital. Denne emisjonen vil resultere i at Lunar tilfredsstiller kravene som det danske Finanstilsynet stilte for oppkjøpet, ifølge meldingen fra Instabank.

Innhentingen av egenkapital var ikke reflektert i Lunars opprinnelige søknad til det norske Finanstilsynet om å ta over 100 prosent av aksjene i Instabank, står det i børsmeldingen.

I en børsmelding sendt 20. mai ble det opplyst at danske og norske finanstilsynsmyndigheter hadde bedt Lunar om mer informasjon om forretningsmodellen, vekstambisjonene og kapitaldekningen.

– Vi har hatt en positiv dialog med myndighetene som en del av godkjenningsprosessen i overtagelsen av Instabank. Vi er glade for den åpne dialogen og vil sende en oppdatert søknad for å fullføre oppkjøpet, sa Lunars grunnlegger og CEO Ken Villum Klausen da.

Lunar vil nå sende inn ny og oppdatert søknad som inkluderer planene om å hente inn egenkapital.

Instabank skriver videre at Lunar, basert på sin dialog med Finanstilsynet i Norge er trygge på at den nye søknaden vil bli godtatt. Det vil innebære at transaksjonen og oppgjør vil fullføres innen tidsfristen på 30. september heter det i meldingen.

Da Lunars plan om å kjøpe Instabank ble kjent, anbefalte styret i den norske banken enstemmig å akseptere tilbudet på 3,75 kroner per aksje. Det verdsatte kapitalen i banken til 1,29 milliarder kroner.

Blant de største aksjonærene i Instabank er Christen Sveaas og hans selskap Kistefos, som sitter på mer enn 83 millioner aksjer i banken. Andre profiler som er inne på eiersiden er tidligere fotballproff Martin Andresen, samt investorene Kristian Falnes og Torstein Tvenge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.