Programvareselskapet SuperOffice, som ble startet av Une Amundsen i 1990, er solgt til Axcel for opp mot en milliard kroner, skriver den danske avisen Børsen.

Gisle Jentoft, konsernsjef i SuperOffice siden 2006, sier til Finansavisen at de har jobbet med dette en god stund og at prosessen startet tidlig i fjor høst.

Både Børsen og Danske Computerworld skriver at avtalen verdsetter SuperOffice til opp mot en milliard norske kroner, men det ønsker ikke Jentoft å kommentere.

På spørsmål om koronakrisen har påvirket den endelige prisen på IT-suksessen, sier Jentoft at det ble diskutert på slutten av forhandlingene, men at de endte i det intervallet de hele tiden hadde ønsket å oppnå.

Ønsket å fortsette i pappas ånd

Etter at grunnleggeren Une Amundsen døde på Madagaskar våren 2017, har resten av Amundsen-familien sittet på over 60 prosent av aksjene i SuperOffice.

Da DN snakket med sønnen Une Joachim Amundsen sommeren 2017, uttalte han følgende:

– Vi har ikke planer om å gjøre noe. De som leder SuperOffice i dag har ledet selskapet de ti siste årene. Sammen med pappa hadde de lagt en plan frem til 2020. Den følger vi, og fortsetter i pappas ånd, sier Amundsen.

Visma selger også sin eierandel på 22,2 prosent, skriver Finansavisen, og Jentoft selger sin aksjepost på 4,5 prosent.

Korona påvirket prisen

Axcel er Danmarks største private equity-selskap, og partner Christian Bamberger Bro har vært ansvarlig for oppkjøpet av SuperOffice og sier følgende til Børsen:

– Vi er vant til å investere i noe hvor det er risiko. Jeg anerkjenner at risikoen nå er større, men prisene er nok også kommet litt ned på grudd av det.

Ifølge Bro ble salgsprosessen forstyrret av koronakrisen, og viruset har også påvirket prisen de betalte for selskapet.

– Vi har laget en rekke analyser av hva vi tror ettervirkningene av koronaviruset blir, og det har vi selvfølgelig også tatt i betraktning da vi bestemte prisen på virksomheten, sier Bro. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.