Forvalternestoren har god grunn til å smile etter at fondet han forvalter, Sissener Canopus, leverte en av sine beste måneder i historien i april.

– Fondet hadde en avkastning på 4,26 prosent i april. Dette er en av de fem beste månedene i fondets seksårige historie, sier Sissener.

Oslo Børs gjorde det bedre enn de fleste andre verdensbørser i april, blant annet på grunn av stigende oljepriser.

– I tillegg har vi hatt en del stang inn på våre internasjonale investeringer, sier Sissener.

Han trekker frem Storebrand og Aker Solutions som aksjer som bidro mye til oppgangen i april. Førstnevnte har steget over seks prosent den siste måneden.

I mars inngikk Sissener et veddemål med DNs børskommentator Thor Chr. Jensen der han satset to flasker vin på at Storebrand-aksjen ville bikke 80 kroner i løpet av det neste året. Nå er han sikker på at vinen snart er i boks.

– Nå er det jo bare 77,5 kroner som skal bikkes på grunn av utbyttet som er utbetalt. Jeg tror dette skjer etter tredje kvartal, kanskje før, sier Sissener.

Redd for Donald

I sin månedsrapport trekker Sissener frem de gode selskapsresultatene for første kvartal som en viktig grunn til den gode avkastningen.

– Kvartalstallene ble faktisk de beste som er rapportert siden tredje kvartal 2010, skriver Sissener i et nyhetsbrev til investorene i fondet.

Etter en knallgod måned i april har fondet Sissener Canopus hittil i mai solgt seg noe ned i aksjer. ved inngangen til mai var aksjevekten på 78 prosent, mens den nå ifølge Sissener er nede i 68 prosent.

– Jeg er alltid litt bekymret jeg fordi det er et par faktorer du ikke kan regne på. Den ene sitter i USA og heter Donald og du kan aldri vite hva han finner på, sier Sissener.

«Veldig strukket»

Sissener trekker i tillegg frem at prisingen av mange selskaper på ny ser ut til å være svært høy.

– Markedet er veldig strukket, og vi har derfor solgt oss noe ned i aksjer, sier Sissener.

– Sesongmessig er vi nå på vei inn i en periode som ikke er blant de sterkeste. I tillegg er de fleste kvartalstallene nå ute og da blir det mer fokus på makro og det er det er nå en del makroindikatorer ser ut til å «peake» litt, sier Sissener.

En annen aksje som Sissener Canopus tjente godt på i april er oljeselskapet Faroe Petroleum som steg mye i forrige måned etter at det norske selskapet DNO kjøpte seg opp.

– Fondet har solgt seg ut av Faroe Petroleum med en hyggelig gevinst etter att DNO ga et bud på GBP 1,25 per aksje for inntil 10 prosent av aksjene i selskapet, skriver forvalterne bak Sissner Canopus i sin månedsrapport.

Fondet har også solgt seg ut av Norsk Hydro og Stolt Nielsen. (Vilkår)

Fantastiske Storebrand-tall ødelegger DNs veddemål med Trøim
02:37
Publisert: