Jan Petter Sissener hadde tatt ned risikoen ved inngangen av oktober. Nettopp derfor var det ekstra irriterende at fondet han forvalter, Sissener Canopus, gikk på sitt verste tap på over to år.

– Vi hadde timet markedet riktig, men tapte på enkeltaksjer. Vi skal ikke tape så mye, sier Sissener, og sikter til tapet på 5,52 prosent.

– Jeg må bare legge meg flat.

Sissener kan trøste seg med at han ikke er den eneste investoren som har gått på solide tap den siste måneden. Stigende renter i USA utløste panikk på børsene over hele verden, og den amerikanske teknologibørsen Nasdaq var på det meste ned over ti prosent.

Reduserer i Tesla

Sissener forteller at han var svært forsiktig ved inngangen til oktober, og at fondet hadde justert ned aksjevekten til rundt 50 prosent. Likevel tapte fondet mye penger, noe som ifølge den rutinerte investoren henger sammen med tap i enkeltaksjer.

De enkeltposisjonene som bidro mest til nedgangen i oktober var Tesla, Transocean og Elkem.

– Når vi var så forsiktige, så er det ekstra irriterende at enkelt aksjer faller, som Transocean og Elkem, og det ikke skjer på grunn av selskapsspesifikke ting, sier Sissener.

Når det gjelder Tesla, så skyldes tapet at aksjen steg voldsomt mot slutten av måneden. Sissener forteller at han har redusert shortposisjonen i elbil-aksjen i løpet av måneden.

– Vi har gjort to ting. For det første tok vi ut litt gevinst når aksjen bunnet ut på rundt 250 dollar. Så vektet vi oss litt ut etter at kvartalstallene kom, sier Sissener.

Investorene forklarer at han ikke skjønner noe av tallene til Tesla, og at han for øyeblikket driver og undersøker rundt dette. Han utelukker ikke at han kommer til å øke shortposisjonen senere.

Ansatt sønnen

Sissener har også brukt oktober på å ansette en ny forvalter, nemlig hans engen sønn Philippe Sissener (32). Unge Sissener begynte i starten av måneden og skal forvalte et rentefond som kommer i løpet av de neste månedene.

– Han kommer fra Arctic, der han har forvaltet deres rentefond. Det har han gjort best i byen, så da så jeg ingen grunn til at han skulle gjøre det for en konkurrent, sier Sissener.

– Hvordan blir det å jobbe sammen med sønnen din?

– Det blir veldig hyggelig. Jeg føler meg beæret, det er ikke noen selvfølge at far og sønn skal jobbe sammen.

Sissener Canopus har ikke hatt rentefond tidligere, og dermed blir det enda et ben å stå på for fondet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

USAs tidligere utenriksminister Henry Kissinger (95) har landet i Kina
00:30
Publisert: