Mens børsene raste holdte Sissener Canopus en netto shortposisjon på nesten ni prosent. Dette er en av årsakene Jan Petter Sissener peker på som forklaring til at fondet har klart seg relativt bra den siste tiden, i en oppdatering til fondets kunder.

Mandag, da Oslo Børs falt med 8,6 prosent, var Canopus ned bare 0,46 prosent.

– Vi har redusert eksponeringen både gjennom salg av aksjer med syklisk eksponering, og ved å etablere shortposisjoner på enkeltaksjer, slik som Equinor. I tillegg etablerte vi sikringsposisjoner i fondet ved å shorte aksjemarkedene i Norge, Europa og USA, står det i meldingen.

Den siste måneden og frem til mandag 9. mars var Canopus ned rundt 3 prosent, mens Oslo Børs var til sammenligning ned nærmere 12 prosent. Dette kommer også frem i meldingen.

I meldingen står det også at fondet Sissener Canopus vil fortsette å holde en lav aksjeeksponering, ettersom usikkerheten knyttet til koronavirusutbruddet fortsatt er stor.

Attraktive priser

Usikkerheten koronaviruset skaper i markedet kan fortsette, og Sissener skriver at dettekan føre til daglige svingninger i en tid fremover.

– Vårt mål for Sissener Canopus er å fortsette å holde en lav aksjeeksponering for å beskytte nedsiderisiko så lenge usikkerheten rundt COVID-19 er stor.

Videre står det at det er vanskelig å estimere konsekvensen for økonomisk vekst og inntjening til selskaper.

– Når dette er sagt så er vi klare til å ta på mer risiko og kjøpe aksjer når vi mener tidspunktet er riktig. Mange selskaper fremstår veldig attraktivt priset i dag og vi vil benytte muligheten til å kjøpe gode kvalitetsselskaper. Korreksjonen kan være en god anledning til å investere mer, skriver Sissener.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.