Mandag spådde Cathie Wood, grunnlegger av Ark Invest, at Tesla-aksjen vil ha en verdsettelse på 7.000 dollar innen 2024.

Det førte til at Tesla-aksjen stengte opp 19,89 prosent og dermed fortsatte den elleville kursoppgangen som har vart siden desember i fjor.

I skrivende stund handles én Tesla-aksje til rekordhøye 780 dollar, og aksjekursen har nesten tredoblet seg det siste halve året. I førhandelen tirsdag er Tesla opp 10,90 prosent.

Det er dårlig nytt for de som sitter på shortposisjoner i selskapet, altså de som satser på at aksjekursen skal falle. Ifølge det Marketwatch registrerte globale Tesla-shortere et papirtap på omtrent 2,5 milliarder dollar bare på mandag, da elbil-produsenten hadde sin beste børsdag siden våren 2013.

Forvalter Jan Petter Sissener er kanskje Norges mest kjente Tesla-shorter, og sitter på en betydelig shortposisjon i selskapet. Mot slutten av januar sa Sissener at hans fond, Sissener Canopus, hadde et urealisert tap så langt i år på mellom 20 og 25 millioner.

Siden Sisseners den uttalelsen er Tesla-aksjen opp 36,32 prosent. Likevel er han fortsatt klar på at han ikke vil kaste posisjonen med det første.

– Det var ny rekord i går, og det blir sikkert en i dag også. Da aksjen var opp i går kalte jeg det alle shortskvisers mor, sier Sissener.

Forvalteren forteller at Sissener Canopus hadde et urealisert tap på 42 millioner i hele januar.

«Skjønner ingenting»

Det er flere år siden Sissener og fondet satset på kursfall i Tesla-aksjen med en shortposisjon. Papirtapene de siste to månedene har økt i takt med Teslas eventyrlige oppgang på børs, og beløper seg nå til omtrent 67 millioner kroner.

– Jeg må innrømme at jeg ikke skjønner noen ting, men vi kommer til å sitte på det inntil vi forstår hvordan selskapets markedsverdi er sydd sammen, sier Sissener.

De siste to månedene har markedsverdien til Tesla over doblet seg fra 60 milliarder dollar til 140 milliarder dollar. Det betyr Tesla nå er verdt rundt 1300 milliarder norske kroner.

– Tar man bort statens eiendeler får man hele Oslo Børs for de pengene, sier Sissener og legger til:

– Interessen rundt shorten er nok mye større enn den betydningen den har for fondets prestasjon, sier Sissener og forteller at Tesla-veddemålet står for 1,57 prosent av Sissener Canopus' tap så langt i år.

Ville lage noe «badass»

Tesla kom i januar med rapport for fjerde kvartal, samt helåret 2019, og kort sagt knuste det alle mulige forventninger og forhåndsestimater satt av analytikere, da selskapet meldte om en omsetning på 7,4 milliarder dollar i kvartalet.

Samtidig som Tesla har skutt i været på børs, betyr det også at Elon Musk har økt formuen sin med flere milliarder grunnet en lukrativ bonusordningen i toppsjefens kontrakt.
Samtidig som Tesla har skutt i været på børs, betyr det også at Elon Musk har økt formuen sin med flere milliarder grunnet en lukrativ bonusordningen i toppsjefens kontrakt. (Foto: JOE SKIPPER / Reuters)

I etterkant av fremleggelsen av kvartalsrapporten avholdt Tesla-sjef Elon Musk en telefonkonferanse sammen med to andre i ledelsen i selskapet, der han besvarte spørsmål fra analytikere og investorer.

I sin innledning kom Musk inn på den mye omtalte presentasjonen av Tesla Cybertruck, som på spektakulært vis slo helt feil i fjor høst da de skuddsikre vinduene på bilen viste seg å være langt fra uknuselige.

For øvrig uttalte Musk også at han aldri har sett en lignende etterspørsel som med Cybertruck.

– Da vi presenterte Cybertruck for et par måneder siden – det gikk viralt. Vi ønsket å lage et produkt som var overlegent noe annet på alle mulige måter, og uten noen forestilling om hvordan noe slikt skulle se ut, sa Musk og la til:

– Cybertruck ble skapt fra et ståsted om at vi ville lage noe «badass» og futuristisk. Vi ville at det skulle se ut som den kom rett ut fra et filmsett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.