Det Hongkong-baserte tørrbulkrederiet Jinhui Shipping and Transportation er nok en gang ute på gaten med rause lønnspakker til sine to toppdirektører.

Styreleder Ng Siu Fai (62) og hans bror og styremedlem Ng Kam Wah Thomas (56) har enkelte år fått utbetalt over 100 millioner kroner.

Tjente mer enn 65 mann

Den ferske årsrapporten for 2018 viser at de to brødrene i fjor tjente 3,41 millioner dollar hver, tilsvarende 29 millioner kroner.

Til sammen har de to en årslønn og bonus på 58 millioner kroner i Jinhui.

Til sammenligning måtte resten av rederiets 65 ansatte dele 39 millioner kroner i lønnsutbetalinger. I snitt tjente dermed en alminnelig ansatt i Jinhui 600.000 kroner – omtrent en førtiåttendedel av det Ng Siu Fai og Ng Kam Wah Thomas gjorde.

I 2018 satt rederiet igjen med et resultat før skatt på 8,7 millioner dollar av en omsetning på 76 millioner dollar.

Broren som får «smuler»

De to grunnleggerne har gjennom de siste ti årene fått utbetalt over 600 millioner kroner gjennom Jinhui Shipping. I tillegg har de aksjer og opsjoner i rederiet verdt flere titall millioner kroner.

I styret sitter også en tredje bror. Han er eldstemann i søskenflokken og heter Ng Ki Hun Frankie. Frankie er ansvarlig for rederiets investeringer og forretningsledelse, og har lang erfaring i shippingbransjen og innen handel i Kina. Likevel er han avspist med en brøkdel av lønnen til sine yngre brødre.

Frankie fikk i fjor 300.000 dollar i kompensasjon, rundt 2,6 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.