Det ble unntakstilstand i de globale aksjemarkedene fredag, etter det var klart at en majoritet av Storbritannias befolkning stemte for å forlate EU.

Særlig børsene i Fastlands-Europa ble rammet hardt, men også på Oslo Børs var det kraftig nedgang.

Kypros' rikeste mann, John Fredriksen, er blant de største investorene på Oslo Børs. Ifølge estimater foretatt av Dagens Næringsliv, har Fredriksen gått på et papirtap på rundt 412 millioner kroner kroner kun i løpet av fredagen i de Oslo-noterte selskapene Seadrill, Marine Harvest, Frontline, Golden Ocean Group og Deep Sea Supply, samt i New York-noterte Ship Finance International.

Slik utviklet Fredriksens portefølje seg fredag:

Også en annen milliardær som har slått seg opp på offshore-næringen, Kristian Siem, tapte et beløp i hundremillionersklassen. Gjennom Subsea 7 og Siem Offshore gikk den London-bosatte nordmannen på et papirtap i løpet av fredag på 359 millioner kroner.

Slik utviklet Siems portefølje seg fredag:

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Hun får karrieren knust i EU

Slik reagerer britiske medier

Merkel maner til ro

«Norges Bank har beredskap og følger nøye med på utviklingen»

Stoltenberg: Britene forblir nøkkelspillere i NATO

David Cameron går av som statsminister

En av disse kan bli Storbritannias neste statsminister

Anbefalt av DNtv:

Sjokkdag for verdens børser
Men Oslo Børs overrasker
02:25
Publisert:

London-turen blir billigere
Det er det eneste som er sikkert, i følge Harald Magnus Andreassen, sjefsøkonom i Swedbank.
00:43
Publisert:

Her annonserer Cameron at han vil gå av
Statsminister David Cameron annonserte at han vil trekke seg som Storbritannias statsminister etter folkeavstemningen som endte med flertall for å melde seg ut av EU.
00:40
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.