Helseteknologiselskapet Carasent melder i en børsmelding tirsdag morgen at John Fredriksen har kjøpt 8,25 millioner aksjer i selskapet gjennom Aeternum Capital. Dette tilsvarer 15 prosent av alle aksjeandelene i selskapet. Aeternum ble etablert i januar med startkapital fra Fredriksen-familiens stiftelser.

– Vi har fulgt Carasent asa i en periode, og de oppfyller våre kriterier med lønnsom vekst og en attraktiv forretningsmodell i et svært attraktivt marked. Videre er helsemarkedet under strukturelle endringer der digitalisering er en veldig sterk trend, sier Vegard Søraunet, investeringsdirektør i Aeternum, i børsmeldingen.

- Vi er veldig fornøyd

Carasent utvikler og leverer digitale e-helsetjenester i det private helsevesenet i Skandinavia. I løpet av de siste årene har selskapet hatt en gjennomsnittlig vekst på 40 prosent per år.

– Vi er veldig fornøyd med at Aeternum Capital as velger å investere i selskapet. Dette er et bevis og godkjennelse av vårt langsiktige arbeid, sier Johan Lindqvist, styreleder i Carasent asa, i børsmeldingen.

Carasent meldte i en tidligere børsmelding tirsdag morgen at flere innsidere har solgt deres aksjer. Prisen på disse salgene lå på et område mellom 29 og 31 kroner pr aksje. Det ble ikke opplyst om snittprisen for Aeternums kjøp, men det kan tenkes at kjøpet lå på et sted mellom mellom denne prisen.

Lindqvist har foreløpig ikke svart på DNs henvendelser

Dette er det andre storkjøpet av Aeternum Capital på svært kort tid. På fredag kjøpte Aeternum aksjer for nesten en halv milliard kroner i helseteknologiselskapet Medistim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.