Budet, som skal være på 57,9 milliarder norske kroner, er blitt avvist av Just Eat-styret grunnet det de mener er en «betydelig undervurdering av selskapets verdi».

Både Financial Times og Marketwatch har omtalt saken.

Det er det sørafrikanske investorselskapet Naspers som har kommet med budet. Ifølge FT har et datterselskap av Naspers kalt Prosus, tilbudt Just Eat 7,1 pund per aksje.

Budet kommer etter at Just Eat tirsdag fremla planene for sammenslåing med Takeaway.com for sine aksjonærer.

Trenger kapital

Planen for sammenslåingen med Takeaway.com, en nederlandsk rival, har ifølge FT sentrert seg rundt et ønske om å ta opp kampen mot tjenester som Uber Eats og Amazon-støttede Deliveroo i Europa.

Prosus mener på sin side at en avtale med Takeaway.com ikke vil gi Just Eat den kapitalen det trenger.

Ifølge Bloomberg trenger Just Eat «betydelige investeringer for å heve kvaliteten på produktet, teknologien og leveringskapasiteten.»

– Vi presenterte en investeringsplan til Just Eat-styret i god tro, men vi har ikke maktet å få på plass en avtale med aksjonærene, sier Prosus-sjef Bob van Dijk i en melding.

Etablert i 2001

Just Eat ble grunnlagt i Danmark i 2001 av fem gründere, og tilbyr fastfood-markedsplass i en rekke land over hele verden. Selskapet er også listet på London-børsen, og har over 3600 ansatte på verdensbasis.

Ifølge deres egne nettsider åpnet Just Eat Norge-driften i 2011.

I 2018 behandlet Just Eat Group bestillinger verdt til sammen 4,2 milliarder pund for sine samarbeidspartnere på verdensbasis. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.