I en tidligere versjon av denne artikkelen var tall for driftsresultat, bruk og brukere, samt resultatboksen ikke riktig. Artikkelen er rettet med korrekte tall. Red.


Koronakrisen har gitt et enormt oppsving i etterspørselen etter digitale løsninger, med stengte skoler, universiteter og arbeidsplasser.

Det har læringsappselskapet Kahoot fått merke, som torsdag morgen kunne vise frem en vekst i faktureringen på mer enn 200 prosent til 6,5 millioner dollar i årets første kvartal, eller om lag 67 millioner kroner. De faktiske, regnskapsførte inntektene steg med nesten 300 prosent til 4,5 millioner dollar.

Samtidig endte driftsunderskuddet på 2,38 millioner dollar, om lag det samme som året før.

Over én milliard «quizzere»

Kahoot-gruppen består av selskapet bak appen Kahoot, samt andre apper gruppen har kjøpt, som læringsappene Dragonbox og Poio. Selskapet meldte om resultatene i første kvartal i en oppdatering i begynnelsen av april, men selve rapporten ble offentliggjort torsdag.

De seneste 12 månedene har Kahoot hatt 1,3 milliarder deltagende spillere, en vekst på 23 prosent, mens det er spilt 218 millioner spill av 16,8 millioner aktive brukere.

Gruppen nådde 202.000 betalende brukere i kvartalet. Av dette utgjorde selve Kahoot! 184.000, en oppgang fra 153.000 betalende brukere i fjerde kvartal 2019.

I børsmeldingen fra selskapet adresseres også koronasituasjonen, og selskapet opplyser at det er tatt grep for å holde lave kostnader, unngå forretningsreiser, fysiske møter og forbehold om å kunne endre planer og roller dersom nødvendig.

Av kvartalsrapporten går det frem at selskapet forventer ytterligere omsetningsvekst i andre kvartal 2020, og at faktureringen vil passere åtte millioner dollar, noe som tilsvarer en vekst på 25 prosent fra første kvartal.

Det er investeringsselskapet Datum Group som er største eier i selskapet, med en 13,4 prosent andel. Nest største eier er ventureselskapet Northzone Ventures.

Sjefen kjøpte villa til 38 mill.

Onsdag denne uken meldte DN at toppsjefen Eilert Hanoa har kjøpt Christoffer Braathens radioaktivt sikrede villa for 38 millioner kroner.

– Det er beliggenheten og huset som sådan vi som familie er opptatt av. Det tekniske og virus-sikringen var uvesentlig, men følger nødvendigvis med, sa Hanoa til DN.

Den brune eneboligen med torvtak er 446 kvadratmeter og ligger på en tomt på nærmere 2,5 mål i Voksenkollen i Oslo.

Før han ble toppsjef i Kahoot, jobbet Hanoa i Visma. I mars i år skrev DN at Hanoa fikk 270 millioner kroner for sine aksjer i Visma. Som grunnlegger av it-selskapet Mamut, ble han kjøpt ut da Visma kjøpte opp Mamut i 2011 og tok det av børs. Samtidig fikk Hanoa kjøpe seg inn i Visma-konsernet, slik mange ledere i bedriftene Visma har kjøpt opp, har gjort.

For ordens skyld opplyser DN at Hanoa er styremedlem i Dagens Næringsliv. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.