E-læringsselskapet Kahoot presenterte torsdag morgen sin halvårsrapport, som viste justert ebitda (driftsresultat før avskrivninger) på 4,2 millioner dollar for andre kvartal. Det tilsvarer 37,6 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Resultatet før skatt ble et overskudd på 5,3 millioner dollar, rundt 47 millioner kroner. Til sammenligning tapte selskapet 34 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Markedet ser ut til å like innholdet i kvartalsrapporten og sender aksjekursen rett opp. Like før kl. 16 var aksjen opp 18 prosent.

I halvårsrapporten skriver selskapet at det venter en fakturert omsetning på 22 millioner dollar og en million betalende abonnementer i årets tredje kvartal.

Kahoot står også fast ved ambisjonen om å nå en fakturert omsetning på 90–100 millioner dollar og 1,1 millioner betalte abonnementer innen utgangen av 2021, og vil fortsatt utforske muligheter for en sekundærnotering.

Inntektene steg, men veksten avtok

Inntektene for årets andre kvartal har allerede vært kjent i markedet i flere uker.

7. juli guidet selskapet tall for annet kvartal som viste 114 prosent økning i salgsinntektene og 43 prosent økning i aktive kontoer, men markedet var slett ikke imponert. Aksjekursen falt hele 26 prosent i løpet av dagen på meget høy omsetning.

Fakturerte inntekter i andre kvartal utgjorde 20,6 millioner dollar, eller rundt 183,6 millioner kroner.

For første halvår økte de fakturerte inntektene med 147 prosent til 39,6 millioner dollar, eller 353 millioner kroner.

Kahoot nådde 933.000 betalende abonnenter i kvartalet, og antallet aktive kontoer passerte 29 millioner.

Tallene viste vekst, men også at veksttakten har avtatt.

114 prosent økning i fakturerte inntekter bleknet i forhold til tilsvarende vekst på 317 prosent i samme kvartal året før, og avtagende vekst får raskt negativ effekt på vekstaksjer som er priset på høye forventninger til fremtidig inntjening.

Fra noteringen på Euronext Growth i oktober 2019 og frem til toppnoteringen i januar i år steg Kahoot-aksjen over 800 prosent, men siden har kursen falt tilbake med rundt 70 prosent.

– Må bygge opp igjen tilliten

Arctic-analytiker Henriette Trondsen sier Kahoots driftsresultat var på linje med deres estimater, men bedre enn konsensus.

– At Kahoot leverer på forventninger og guider fortsatt sterk vekst inn i neste kvartal, samt holder årsguiding uendret, bidrar til kursoppgang i dag, sier hun.

Trondsen sier selskapets guiding for neste kvartal er omtrent på linje med Arctics estimat.

– Det impliserer en sekvensiell vekst på syv prosent fra andre til tredje kvartal, eller på 30 prosent sammenlignet med fjoråret. Gitt at vi er i midten av kvartalet mener jeg at visibiliteten burde være relativt god, selv om september er en viktig måned for Kahoot. Gitt kursutviklingen etter at Kahoot har skuffet tidligere i år, er nok guidingen også relativt konservativ.

Trondsen mener Kahoots kursutvikling de siste månedene har vært svak både fordi selskapet har skuffet på forventninger, og fordi lignende selskap har hatt en svak utvikling.

– Kahoot må bygge opp igjen investortilliten, og bevise vekst på minst markedsforventninger, for å få en kursoppgang fremover. Kvartalsoppdateringen før neste kvartal om noen uker blir derav viktig. Markedet må få igjen troen på den langsiktige storyen i Kahoot, som er viktig for aksjer som i høyere grad er priset på fremtidig inntjening, sier hun.

Meglerhuset Nordea Markets annonserte i forkant av rapportfremleggelsen at det nedjusterte sitt kursmål på Kahoot fra 91 til 60 kroner.

«Imidlertid gjentar vi kjøp da vi mener risiko/avkastnings-profilen er attraktiv», skriver Nordea Markets og begrunner nedjusteringen med «svak organisk vekst i andre kvartal, som i tur førte til nedjustert 2021-estimat for justert ebitda (driftsresultat før avskrivninger) med 15–21 prosent.»

Profilerte investorer solgte

I etterkant av kursfallet i starten av juli økte Softbank sin beholdning med Kahoot-aksjer for rundt 300 millioner kroner, men ikke alle investorene er forblitt like optimistiske.

Både Ivar Løge og Tore Aksel Voldberg har kvittet seg med aksjen i løpet av sommeren, etter at Løge senest i mars i år omtalte Kahoot som en tidoblingskandidat.

Storeier Jan Haudemann-Andersen er fortsatt med på reisen, men solgte aksjer for 700 millioner på forsommeren.

I den forbindelse presiserte hans nære medarbeider i investeringsselskapet Datum, Harald Arnet, at «vi har ikke solgt en aksje i Kahoot tidligere og for oss dreier dette seg om å kunne tilpasse balansen og frigjøre likviditet til andre investeringer. Det behøver ikke å være mer mystisk enn det.»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.