Investor Jan Haudemann-Andersen har kvittet seg med 1,5 millioner aksjer i quiz- og læringsselskapet Kahoot gjennom selskapet Datum Invest, ifølge aksjonærlister. Det er ikke kjent hvilken kurs aksjene er solgt til.

Noen minutter etter børsåpning stiger aksjen 0,4 prosent.

Det kommer knappe to måneder etter at han solgte Kahoot-aksjer for rundt 50 millioner i november.

Aksjonærlistene kommer med et par dagers etterslep. Det betyr at Haudemann-Andersen kan ha redusert ytterligere eller økt sin beholdning de siste par dagene. Endringene i aksjonærlistene kan også stamme fra andre finansielle transaksjoner.

Jan Haudemann-Andersen ønsker ikke å kommentere saken.

En av de største aksjonærene

Jan Haudemann-Andersen har vært på eiersiden i quiz- og læringsselskapet Kahoot i mange år, også før selskapet gikk på børs i 2019. Gjennom selskapene Datum as og Datum Invest har milliardæren aksjer til en verdi av rundt 500 millioner kroner.

Haudemann-Andersen har solgt seg ned i flere omganger, blant annet i juni i fjor, da han solgte 12 millioner Kahoot-aksjer for rundt 700 millioner kroner. Datum-sjef Harald Arnet forklarte den gang at nedsalget ble gjennomført for å «frigjøre likviditet til andre investeringer». I etterkant kjøpte Datum seg noe opp igjen i selskapet.

Kraftig fall for Kahoot på Børsen

På ett år har Kahoot-aksjen falt nesten 60 prosent på Oslo Børs.

Kahoot-aksjen stupte tirsdag etter at selskapet kom med et negativt resultatvarsel om at omsetningen for 2022 blir langt lavere enn det som tidligere er guidet. Det førte til et kraftig aksjefall på over 25 prosent så langt denne uken.

Dagen etter barberte DNB Markets kursmålet fra tidligere 20 kroner per aksje, til 16,5 kroner.

Ved børsstenging torsdag endte aksjekursen på 15,3 kroner.

Kahoot var et av de virkelige symbolene på den pandemidrevne oppgangen på Børsen. Nullrenter og andre økonomiske støttetiltak fra verdens sentralbanker var med på å drive Kahoot og andre tek-aksjer til himmels, men årets bratte renteoppgang har medført en brutal reversering. Fra toppnoteringen på 132 kroner har aksjen falt over 80 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.