Quiz-selskapet Kahoot har nettopp hentet inn 126,5 millioner kroner i fersk emisjon. Det er andre gang i år selskapet henter inn penger. I mars hentet Kahoot 130 millioner kroner.

Nå er selskapet verd 2,55 milliarder kroner, ifølge finansdirektør Martin Kværnstuen, som nå klargjør selskapet for nye eventyr i 2019.

– I 2019 kommer vi ikke bare til å se på organisk vekst, men også potensielle oppkjøp, sier han til DN.

Haudemann-Andersen satser mer

Emisjonen ble betydelig overtegnet, ifølge en melding onsdag. Både nye institusjonelle investorer og eksisterende store aksjonærer har tegnet seg.

Investor Jan Haudemann-Andersen.
Investor Jan Haudemann-Andersen. (Foto: Elin Høyland)

Blant dem er investor Jan Haudemann-Andersen som gjennom hans private investeringsselskap Daum as har tegnet seg for 782.600 aksjer til kurs 23 kroner.

Dermed spytter Haudemann-Andersen inn 18 millioner kroner friske penger i kassen til Kahoot.

Investoren er største aksjonær i selskapet med 14,3 prosent av aksjene. Med den nye prisingen av selskapet har Haudemann-Andersen med sine samarbeidspartnere nå Kahoot-aksjer for 360 millioner kroner.

Rigget for å tjene penger

Etter flere år med raskt vekst er Kahoot nå klare for å kvitte seg med den røde bunnlinjen, ifølge Kværnstuen.

– Vi leverer etter planene vi har satt. Målet er å få en positiv kontantstrøm i 2019. Dette er en ekstra kapitalreserve, sier han.

Selskapet ble startet av Johan Brand, Jamie Brooker og Morten Versvik og lansert som Kahoot i august 2013. Siden den gang har selskapet vokst i rakettfart.

I januar annonserte selskapet at det har nådd over 70 millioner aktive brukere, etter en brukervekst på 75 prosent i løpet av 2017.

I løpet av året har selskapet som mål å nå en milepæl på 100 millioner aktive brukere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mille-Marie Treschow (1954–2018) bisettes onsdag
Tok over familieselskapet som 32-åring, og ble en av norsk næringslivs mektigste.
02:04
Publisert: