– Etter en hektisk måned med frykt for inflasjon, en voldsom korreksjon i kryptomarkedet og kvartalstall ser vi at kundene selger unna aksjer. Til tross for at fokus i 2021 har vært på verdiaksjer er det vekstselskapet Kahoot som er mest kjøpt blant våre kunder.

Det skriver nettmegleren Nordnet i sin månedsrapport.

I rapporten kommer det frem at privatinvestorer hos nettmegleren omsatte aksjer for 31,8 milliarder kroner i mai, og at det ble et nettosalg på 182 millioner kroner. Det er det norske quiz- og læringsselskapet Kahoot som troner på toppen over de mest kjøpte aksjene. I mai måned kjøpte investorer Kahoot-aksjer for 161 millioner kroner.

Norwegian kom også inn på listen over mest kjøpte aksjer, etter at selskapet fullførte sin siste kapitalinnhenting. Røkkes Aker BP ble derimot den mest solgte aksjen, med et nettosalg på 128 millioner kroner.

Den mest omsatte aksjen blant Nordnets kunder var det svenske spillselskapet Evolution Gaming. Aksjen hadde en omsetning på 6,4 milliarder kroner og er omsatt 3,5 ganger mer enn neste aksje på listen – Nel, heter det i rapporten.

Den norske telekomgiganten Telenor er er også på listen over de mest kjøpte aksjen i mai.

– Telenor er for mange ansett som et traust selskap på børsen. Det positive med Telenor er at de tjener per i dag gode penger på økt bruk av data og hjemmekontor. Selskapet betaler også gode utbytter, og har vært flinke på å kutte kostnader de siste årene. I perioder der børsen svinger mye, anses også Telenor som en trygg havn, sier investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.