Det norske quiz-selskapet Kahoot leverer onsdag sine første kvartalstall som børsnotert selskap. Det viser en mangedobling i inntektene, men også fortsatt store underskudd.

269 prosent

I tredje kvartal økte inntektene til 3,4 millioner dollar (31,4 millioner kroner), fra 925.000 dollar (8,5 millioner kroner) i samme periode i fjor. Det er en økning på 269 prosent.

Men det koster å vokse. Lønninger, konsulenttjenester og andre kostnader spiste opp inntektene, og etter alt av nedskrivninger og avskrivninger var tatt satt Kahoot igjen med et underskudd på 2,3 millioner dollar, tilsvarende 21 millioner kroner, før skatt i tredje kvartal.

Vil omsette for rundt 150 mill. i år

Kahoot har ingen planer om å bremse veksten. For inneværende år regner selskapet med å omsette for 16–17 millioner dollar (148-157 millioner kroner). Til sammenligning omsatte Kahoot for 3,5 millioner dollar (32 millioner kroner) i fjor.

Selskapet venter videre en positiv kontantstrøm i fjerde kvartal, mens kostnadsbasen ventes å være på 15,5 millioner dollar – opp 20 prosent fra i fjor.

Kontantstrøm fra driften var på minus 567.000 dollar i tredje kvartal.

Kjøpte lærespill

Kahoot melder nå at selskapet har 1,1 milliarder deltagende spillere og 14,8 millioner aktive kontoer/brukere.

I august kjøpte selskapet opp de to spillene «Poio» og «Dragonbox», som skal lære barn og unge å lese, skrive og regne. Begge de to selskapene har vært fullt innlemmet i regnskapene fra og med 1. september.

Kontantbeholdningen var ved utgangen av tredje kvartal på 13,4 millioner dollar. For en drøy uke siden hentet Kahoot inn 228 millioner kroner gjennom en rettet emisjon på 7,75 millioner aksjer til kurs 38 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.