Quizplattformen Kahoot var en av de store «koronavinnerne» i første kvartal. I kvartalet, som omfattet nær én måned med strenge smitteverntiltak, kunne selskapet melde om en omsetning på 4,5 millioner dollar.

Det tilsvarer en omsetningsøkning på nær 300 prosent sammenlignet med første kvartal i 2019. Koronakrisen har nemlig gitt et enormt oppsving i etterspørselen etter digitale løsninger, med stengte skoler, universiteter og arbeidsplasser.

I en oppdatering mandag morgen kommer selskapet med utsikter til andre kvartal, samt ny, finansiell guiding for helåret 2020.

Over hele linjen blir vekstutsiktene jekket opp.

Forbereder listing

I meldingen skriver Kahoot at det forventer fakturerte inntekter på ni millioner dollar i andre kvartal i år. Det vil i så fall tilsvare en vekst på 290 prosent sammenlignet med andre kvartal 2019, og 40 prosent vekst fra første kvartal 2020.

Ved utgangen av andre kvartal forventer Kahoot å ha en positiv kontantstrøm på over to millioner dollar, samt mer enn 260.000 betalende brukere.

For helåret 2020 forventer selskapet å få fakturerte inntekter på mellom 32 og 38 millioner dollar. I hele 2019 hadde selskapet 13 millioner dollar i fakturerte inntekter.

I førstekvartalsrapporten i mai opplyste Kahoot at det ventet en faktureringsvekstrate på 100 til 150 prosent i 2020, med en positiv kontantstrøm fra drift. Videre var inntekter fra fakturering ventet å bli 25 prosent høyere i andre kvartal 2020 sammenlignet med første kvartal 2020, ifølge TDN Direkt.

I meldingen går det også frem at selskapet forbereder en listing på Oslo Børs i løpet av første kvartal 2021. I dag er selskapet notert på Merkur Market.

Steget nesten 150 prosent

Kahoot-gruppen består av selskapet bak appen Kahoot, samt andre apper gruppen har kjøpt, som læringsappene Dragonbox og Poio.

De seneste 12 månedene har Kahoot hatt 1,3 milliarder deltagende spillere, en vekst på 23 prosent, mens det er spilt 218 millioner spill av 16,8 millioner aktive brukere ved utgangen av første kvartal.

I meldingen mandag skriver selskapet at det forventer å ha over 20 millioner aktive kontoer, og passere 320.000 betalende brukere i løpet av året. Ved utgangen av første kvartal hadde Kahoot 202.000 betalende brukere.

Det er investeringsselskapet Datum Group som er største eier i selskapet, med en 13,4 prosent andel. Nest største eier er ventureselskapet Northzone Ventures.

Selskapet har siden bunnen i midten av mars, da børsen krakket, steget nesten 150 prosent. Før børsåpning mandag var én Kahoot-aksje verd 99 kroner, en markant oppgang fra «koronabunnen» på 40 kroner. Selskapet har en markedsverdi på 12,8 milliarder kroner på børsen.

Toppsjef kjøpte luksusvilla

I starten av mai omtalte DN at Kahoot-sjef Eilert Hanoa har kjøpt Christoffer Braathens radioaktivt sikrede villa for 38 millioner kroner.

– Det er beliggenheten og huset som sådan vi som familie er opptatt av. Det tekniske og virus-sikringen var uvesentlig, men følger nødvendigvis med, sa Hanoa til DN.

Den brune eneboligen med torvtak er 446 kvadratmeter og ligger på en tomt på nærmere 2,5 mål i Voksenkollen i Oslo.

Før han ble toppsjef i Kahoot, jobbet Hanoa i Visma. I mars i år skrev DN at Hanoa fikk 270 millioner kroner for sine aksjer i Visma. Som grunnlegger av it-selskapet Mamut, ble han kjøpt ut da Visma kjøpte opp Mamut i 2011 og tok det av børs. Samtidig fikk Hanoa kjøpe seg inn i Visma-konsernet, slik mange ledere i bedriftene Visma har kjøpt opp, har gjort.

For ordens skyld opplyser DN at Hanoa er styremedlem i Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.