Den norske matprodusenten Kalera har nok en dag med hard medfart på børsen. Fredag ettermiddag faller aksjen rundt 14 prosent.

Dermed har aksjen falt 25 prosent siden selskapet la frem kvartalstall torsdag. Selskapet gikk med et underskudd på 98,6 millioner kroner, mens inntektene økte til rundt syv millioner kroner, opp fra 3,6 millioner kroner i samme periode året før.

Blant de største aksjonærene i selskapet er Canica, kontrollert av Stein Erik Hagen, og Macama, kontrollert av Erik Bøhler. På de seneste aksjonærlistene sitter Hagen på litt over fem prosent av aksjene i selskapet.

Kalera har hatt en tung høst på Børsen, og siden midten av august er aksjekursen halvert. Dette kursfallet fører til at Hagen har et papirtap på 200 millioner kroner i løpet av tre måneder.

Kalera skal produsere salat ved innendørs landbruk, med produksjonsanlegg i Orlando, Atlanta og Houston i USA. Selskapet meldte torsdag at Disney World er blant selskapets nye kunder i USA.

I oktober hentet Kalera 300 millioner kroner ved utstedelse av nye aksjer gjennom en rettet emisjon.

Pengene fra emisjonen skulle brukes til å tilbakebetale et lån på 34 millioner dollar. Lånet ble tatt opp i forbindelse med selskapets oppkjøp av &ever Gmbh.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.