Kalera, som produserer salater og urter innendørs i USA, vil hente 930 millioner kroner i en rettet emisjon og notere sine aksjer på Merkur Market på Oslo Børs, ifølge en melding onsdag.

På eiersiden er blant annet investor og milliardær Stein Erik Hagen og familien med sitt Canica, som eier 7,27 prosent av aksjene. Tegningskursen er satt til 30 kroner og priser Kalera til fire milliarder kroner før emisjonen.

– Denne rettede emisjonen gjør at Kalera kan ta neste steg i sin raske amerikanske og internasjonale ekspansjon og bli en sann global leder innen vertikal dyrking av friske, rene og næringsrike bladgrønnsaker i nærheten av urbane sentre, sier administrerende direktør Daniel Malechuk i Kalera i en melding.

Har hentet penger flere ganger

Kalera er for øyeblikket notert på gråmarkedet OTC, og har hentet penger i flere omganger i år. Selskapet har to dyrkeanlegg i Orlando i USA som tilbyr bladsalat til butikker og restauranter i nærområdet.

For øyeblikket bygges det anlegg i Atlanta, Houston og Denver i USA, som er ventet å åpne i 2021.

Etter emisjonen vil selskapets totale egenkapitalfinansiering i 2020 beløpe seg til rundt 160 millioner dollar. Pengene fra emisjonen skal brukes til å finansiere byggingen av nye anlegg både i USA og internasjonalt som et ledd i selskapets «utrullingplan» for 2021, i tillegg til generelle selskapsformål.

Selskapet produserer en rekke ulike salater som Bibb, Oakleaf, Frisee, Kalera Krunch og mini-Romaine, samt urter som koriander, mizuna og erteskudd.

Disse er med på eiersiden

Største norske eiere er Stein Erik Hagen og familien, eiendomsmilliardær Erik Bøhler og styreleder Bjørge Andre Gretland. På eiersiden er også oljeinvestor Berge Gerdt Larsen og hans sønn Brede Bjøvad Larsen.

Basert på tegningskursen er Stein Erik Hagen og familiens aksjepost verdt 290 millioner kroner.

ABG Sundal Collier og Arctic Securities er tilretteleggere i forbindelse med kapitalinnhentingen og børsnoteringen. Bank og America Merrill Lynch International er finansiell rådgiver. Advokatfirmaet Thommessen er juridisk rådgiver for selskapet, mens Advokatfirmaet Schjødt er juridisk rådgiver for tilretteleggerne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.