Interiørkjeden Kid fikk i første kvartal et driftsresultat på 9,4 millioner kroner, opp fra 700.000 kroner i samme periode året før.

Inntektene endte på 298 millioner kroner i kvartalet, opp fra 275 millioner kroner i første kvartal 2018. Det er en økning på 8,4 prosent år for år.

Onsdag formiddag stiger Kid-aksjen 6,43 prosent til nytt årsbeste på Oslo Børs.

Det gir penger rett i foret for investor Bjørn Rune Gjelsten som eier over en tredjedel av aksjene i Kid. På få minutter har han onsdag en papirgevinst på 41 millioner kroner.

– Solid drift

Selskapets ebitda, som er bruttoresultatet før alle avskrivninger og nedskrivninger, endte på 52 millioner kroner. I samme kvartal året før var ebitda på ti millioner kroner.

Konsernsjef Anders Fjeld i Kid.
Konsernsjef Anders Fjeld i Kid. (Foto: Fredrik Bjerknes)

– Økningen var drevet av en kommersiell produktportefølje støttet av solid drift i butikken og effektiv utførelse av logistikk og markedsføring. Vi fortsetter å styrke hele verdikjeden med et hovedfokus på å bedre resultatene, sier Kids konsernsjef Anders Fjeld, som tok over for Kjersti Hobøl i september i fjor.

Oppkjøp

Tirsdag ettermiddag meldte Kid at det kjøper det svenske tekstilselskapet Hemtex fra Ica-gruppen. Hemtex blir kjøpt opp for 37,6 millioner kroner i en transaksjon som priser det svenske selskapet til 226 millioner kroner.

Hemtex eier 141 hjemmetekstil- og interiørbutikker i Sverige, Finland og Estland og omsetter årlig for over drøyt én milliard svenske kroner. Det nye nordiske konsernet vil ifølge Kid omsette for rundt 2,4 milliarder norske kroner årlig. Et av hovedmålene fremover skal være å øke lønnsomheten i Hemtex betydelig.

Vokser på børs

Kid har siden børsnoteringen i 2015 vokst seg stort på Oslo Børs. På midten av 2000-tallet var kjeden hardt presset og ble tatt over av DNB etter at selskapet hadde misligholdt store lån. Kjersti Hobøl ble satt inn som toppsjef og snudde kjeden til en suksess. Kid ble kjøpt opp av Bjørn Rune Gjelsten i 2012 og tatt på børs i 2015.

I 2017 var Kid Norges mest lønnsomme kjede, ifølge tall fra Virke.

Selskapet har nå en markedsverdi på 1,7 milliarder kroner. Hittil i år er aksjen opp 23 prosent. For Gjelsten betyr det en papirgevinst på 132 millioner kroner hittil i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.