Interiørkjeden Kid skriver i en børsmelding fredag at det kommer til å få en lavere bruttomargin enn ventet i tredje kvartal.

Grunnen oppgis å være høyere fraktkostnader i kvartalet. Målt som en prosentandel av kostnaden for solgte varer, økte fraktkostnadene fra 10,9 prosent i tredje kvartal 2021 til 21,7 prosent i tredje kvartal i år.

– Vår prismodell har ikke på tilstrekkelig måte tatt i betraktning de økte prisene. I tredje kvartal var bruttomarginen på 55,5 prosent, ned fra 61,4 prosent i tredje kvartal i fjor, skriver selskapet i meldingen.

Det opplyses videre at de høye fraktkostnadene også er ventet å ha en negativ påvirkning på bruttomarginen i fjerde kvartal og utover i 2023.

Kid legger frem den fullstendige rapporten for tredje kvartal 8. november.

Aksjen falt umiddelbart på nyheten om den lavere bruttomarginen, og endte ned ni prosent fra torsdagens sluttkurs. Sluttkursen fredag endte på 72,2 kroner, noe som verdsetter selskapet til 2,9 milliarder kroner på Børsen.

Kid meldte allerede i midten av oktober om nøkkeltall for tredje kvartal, slik det har for vane. Av oppdateringen gikk det frem en omsetning på 734,7 millioner kroner i kvartalet, tilsvarende en vekst på 0,5 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

For årets ni første måneder er omsetningen på rett over to milliarder kroner, en økning på nesten seks prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

For Kid Interiør endte omsetningen i tredje kvartal på 457,9 millioner kroner, en vekst på 1,4 prosent. Nettsalget tok seg svært godt opp, og hadde en vekst på 37 prosent.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.