For interiørkjeden Kid er koronafallet for lengst utjevnet. Kid-aksjen har de siste dagene vært handlet på rekordhøyt nivå. Da solgte Bjørn Rune Gjelsten seg ned for 300–400 millioner kroner.

– Årsaken til at jeg valgte å selge nå var tilfeldig. Jeg tenkte ikke på å selge før det ringte flere ulike meglerhus i byen. Jeg er blitt sterkt oppfordret til å selge for å få bedre friflyt i aksjen.

Aksjesalget førte til at Gjelsten reduserte sin eierandel fra 37 til 25 prosent, og dermed blir det flere aksjer tilgjengelige i markedet. Han fikk med seg utbytte og solgte med åtte–ni prosent rabatt.

Han avviser at nedsalget er et tegn på at han er på vei ut av handel.

– Kid har hatt en sterk utvikling i lang tid. Det er et selskap jeg har klokkertro på også på lang sikt.

Kid har vært en stor suksesshistorie for Gjelsten. Kjeden sto på randen av konkurs og måtte berges av bankforbindelsen DNB. I 2012 kjøpte Gjelsten kjeden for 925 millioner inkludert gjeld og børsnoterte selskapet tre år senere. Etter en forsiktig start har aksjen gått fra vel 20 kroner i 2016 til toppnivået på 72 kroner denne uken.

Gjelsten konstaterer at han kom helskinnet gjennom nedturen som har rammet den internasjonale økonomien de siste månedene.

– Vi har ikke vært i de mest utsatte bransjene og således vært heldige.

Tror på gjennombrudd

Samtidig som Gjelsten selger seg ned i Kid, går han inn med mer penger i kreftvaksineselskapet Ultimovacs som nå skal gjøre enda en fase 2-studie og har nå totalt tre slike studier med over 400 pasienter.

I emisjonen, som ble flere ganger overtegnet, går Gjelsten inn med nye 16–17 millioner kroner noe som gir en eierandel på litt under 20 prosent. Samlet har han gått inn med nærmere 100 millioner

Denne uken ble det kjent at et nytt stort internasjonalt legemiddelselskap er hentet inn som partner for å teste og verifiserer en universell kreftvaksine kalt UV-1 basert på immunterapi.

Vaksinen skal ha effekt på 95 prosent av alle kreftformer og har vekket interessen hos flere såkalte big pharma-selskap.

– Dette siste samarbeidet med en av de store legemiddelselskapene er en virkelig milepæl. Selskapet har en veldig interessant utvikling, og vi håper at studiene verifiserer det resultatet vi har sett lenge.

Det børsnoterte selskapet har nå en markedsverdi på 1,3 milliarder kroner.

Selv om børsen har hatt vanvittig opptur etter koronafallet, er ikke Gjelsten fristet til å sette sparepengene i aksjer.

– Eneste aksjene jeg har på børsen er Kid og Ultimovacs. Det er sikkert ikke dumt å gjøre kjøp i kvalitetspapirer, men vi konsentrerer oss om vår kjernevirksomhet.

Heller ikke veddemål i kronekursen er aktuelt.

– Det er foruroligende hvor skjør kronen er, men vi har ikke noen nye posisjoner. I våre eksisterende posisjoner er det begrensede negative avvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.