Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte oljeselskapet har steget 50 prosent bare siden fusjonen mellom Det norske oljeselskap og BP i sommer. 

Kursen er nesten firedoblet det siste året. Det gjør Aker BP til Norges niende største børsselskap, med en større markedsverdi enn selskaper som Subsea 7 og Salmar.

– Vi er veldig takknemlig for markedets tillit, sier konsernsjef Karl Johnny Hersvik.

DN møter ham like før han skal presentere Aker BPs planer for 2017 på selskapets årlige investordag mandag.

– Vi håper investorene vil bli styrket i troen etter dagens presentasjoner, sier Hersvik.

Aker BP vil øke produksjonen i 2017 til mellom 128.000 og 135.000 fat oljeekvivalenter per dag. 

Produksjonskostnaden er lave 11 dollar per fat. Det gjør at Aker BP klarer seg med en oljepris på 43 dollar fatet for å gå i null i 2017- 

Med dagens portefølje kan Aker BP vokse med 12 prosent i året frem til 2023.

Men selskapet vil i tillegg bli norgesmester i oljeleting. Målet er å finne 250 millioner fat olje på sokkelen frem til 2020, ifølge presentasjonsmaterialet.

– Vi har et glimrende utgangspunkt for videre vekst, og et godt grunnlag for å bli det ledende leteselskapet på norsk sokkel, sier Hersvik.

Aksjen var ned 1,7 prosent like før klokken 12.30.

DNB Markets var positiv til planene i en oppdatering i morgentimene.

«Guidingen for produksjonsnivået ligger rundt én prosent over konsensusforventningene, mens guidet investeringsnivå ser ut til å være rundt fem prosent lavere enn konsensus. Videre gjør selskapet justeringer begge veier når det gjelder forskjellige kategorier av reserver. Langsiktig, dvs. frem til 2023, ser selskapet nå et potensielt produksjonsnivå på 270k fat pr dag mot et tidligere indikert potensial på over 250k fat pr dag», skriver analytiker Ole-Andreas Krohn i en oppdatering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.