Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk et resultat på 41 milliarder kroner i 2021. Det er ny rekord.

Avkastningen endte på 14 prosent for året, ett prosentpoeng bedre enn referanseindeksen.

– Vi er fornøyde med å ha oppnådd et rekordhøyt resultat i et år med høy aktivitet. Resultatene kommer av et sterkt aksjemarked og god forvaltning, sier Kjetil Houg, administrerende direktør i Folketrygdfondet i en pressemelding.

Avkastningen for aksjeporteføljen var på 24,9 prosent, 1,3 prosentpoeng høyere enn referanseindeksen for aksjer. Avkastningen til renteporteføljen var på minus 1,4 prosent, som var 0,6 prosentpoeng høyere enn referanseindeksen for renter

Ved utgangen av året var kapitalen på 333 milliarder kroner.

– Både aksje- og renteporteføljen slo markedet. Vi hadde lite av de aksjene som falt mest i 2021, sier Houg.

Folketrygdfondet er en av de mest fremtredende aksjonærene på Oslo Børs, og har eierandeler i flere tungvektere som Equinor, DNB, Hydro, Mowi og Telenor. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.