Øyelege Ole Morten Halvorsen er blant de største privatinvestorene på Oslo Børs og eide ved inngangen til 2017 en aksje- og obligasjonsportefølje til en verdi på mer enn 1,7 milliarder kroner.

Halvorsen tjente i 2016 530 millioner kroner på sine investeringer. Blant sektorene øyelegen har satset, og tjent, mest penger på over de siste årene utmerker laksesektoren seg. Halvorsen eier blant annet aksjer for rundt 364 millioner kroner i Grieg Seafood og aksjer for 142 millioner kroner i Austevoll Seafood.

Ole Morten Halvorsen (57) er overlege på Ullevål universitetssykehus' øyeavdeling, og var med på å etablere Aker Brygge synskirrurgi i 2001.
Ole Morten Halvorsen (57) er overlege på Ullevål universitetssykehus' øyeavdeling, og var med på å etablere Aker Brygge synskirrurgi i 2001.

De siste månedene har imidlertid øyelegen i økende grad lastet opp med bank- og finansaksjer. I slutten av januar dukket Halvorsen opp blant de 30 største eierne i forbrukslånsbanken Komplett Bank etter å ha kjøpt 1,17 millioner aksjer i selskapet. Siden den gang har han kjøpt ytterligere 150.000 aksjer i Komplett Bank og eier nå aksjer for 23,5 millioner kroner i selskapet.

Øker i Storebrand

Siden nyttår har Komplett Bank falt over fem prosent på Oslo Børs. I forrige uke la banken frem kvartalstall som viste at resultatet før skatt i fjerde kvartal økte med 65 prosent i forhold til samme periode året før til 98,5 millioner kroner.

Ferske aksjonærutskrifter viser også at Ole Morten Halvorsen har kjøpt seg ytterligere opp i forsikringsselskapet Storebrand og forbrukslånsbanken Bank Norwegian den siste uken.

Halvorsen eier nå aksjer for 68,5 millioner kroner i det børsnoterte holdingselskapet Norwegian Finans Holding (NOFI), som eier Bank Norwegian. Også NOFI har hatt en tøff start på året og har falt over ni prosent på børsen hittil i 2018.

Øyelegens største investering i finanssektoren, Storebrand, har imidlertid gjort det bedre og har steget over fire prosent på børsen hittil i år. Etter å ha kjøpt ytterligere 270.000 aksjer i forrige uke eier Halvorsen nå Storebrand-aksjer for nær 158 millioner kroner.

Øyelegen eier også aksjer for fem millioner kroner i forbrukslånsbanken Monobank.

Satser én milliard kroner

Ole Morten Halvorsen (57) er overlege på Ullevål universitetssykehus' øyeavdeling. I tillegg jobber han med synskirurgi på en privat klinikk. Halvorsen besvarte ikke DNs henvendelser tirsdag formiddag.

Halvorsens satsing på finansaksjer betyr imidlertid ikke at øyelegen har mistet troen på sin gamle favoritt; laksenæringen. Den siste uken har Halvorsen også kjøpt seg ytterligere opp i både Austevoll Seafood og Lerøy Seafood.

Halvorsen er nå inne blant de største aksjonærene i 11 selskaper på Oslo Børs. Disse 11 investeringene har i dag en samlet markedsverdi på over én milliard kroner.

Øyelegen er ikke bare en fan av å investere i forbrukslånsbanker, han er også glad i å selv ta opp lån. Halvorsen var ved inngangen til 2017 blant de mest belånte privatinvestorene på Oslo Børs, og låner betydelige summer for å investere i aksjemarkedet, såkalt giring, gjennom sitt investeringsselskap OM Holding. Ifølge OM Holdings årsregnskap for 2016, økte gjelden til kredittinstitusjoner fra 294 millioner til nær 920 millioner kroner.(Vilkår)

Fly fra Tokyo til Paris for fem hundre kroner
Dette japanske flyselskapet har funnet sin lille nisje i flymarkedet.
01:34
Publisert: