Stein Erik Hagens netthandelskonsern Komplett legger tirsdag frem detaljer rundt den forestående børsnoteringen av selskapet.

Der fremkommer det at det i forbindelse med børsnoteringen vil selges aksjer innenfor et prisintervall som er indikert til mellom 55 og 62 kroner per aksje. Det tilsvarer en verdsettelse av Komplett på mellom 3,97 og 4,48 milliarder kroner.

Børsjubileum

Det er nå ti år siden Hagen og Canica tok Komplett av børs. Den gang var selskapet priset til rundt en milliard kroner. 25 år gamle Komplett er i dag Norges desidert største rendyrkede nettbutikk og har økt omsetningen fra fire milliarder kroner i 2011 til 9,9 milliarder kroner i fjor.

I et intervju med DN i februar forklarte Canicas administrerende direktør Nils Selte hvorfor de tar Komplett på børs:

– Hvis du ser på Canicas portefølje, så har vi en stor posisjon i Orkla og Arcus der vi eier gjennom en børsnotert struktur som gir oss styringsfart. Nå kan vi få inn andre eiere som kan bidra til en fortsatt spennende reise, og selskapet kan få bedre tilgang til kapitalmarkedet, sa Selte.

Selger for minst 1,2 mrd.

Milliardær Stein Erik Hagen og familien vil gjennom sitt Canica Invest selge 23 millioner aksjer i forbindelse med børsnoteringen. Selges de til øvre del av kursintervallet vil det tilsvare et nedsalg for rundt 1,4 milliarder kroner.

Hagen-familien har imidlertid åpnet for å selge ytterligere 3,5 millioner aksjer. Dersom de gjør det, kan det bety et nedsalg for opptil rundt 1,6 milliarder kroner.

Avhengig av om Hagen benytter seg av denne muligheten eller ei, vil Canica Invest etter transaksjonen ha en eierandel på enten 60 prosent eller 55 prosent av det børsnoterte Komplett. I dag eier Canica rundt 96,7 prosent av aksjene.

Uansett vil Hagen-familien selge aksjer for minst 1,2 milliarder kroner, basert på det indikerte prisintervallet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.