– Vi har lagt bak oss et veldig solid år, og har god fart inn i 2022 med en ordrereserve på nesten 50 milliarder kroner. Dette gir optimisme, forutsigbarhet og en solid plattform for videre, bærekraftig vekst, sier konsernsjef og administrerende direktør Geir Håøy i Kongsberggruppen.

Selskapet melder om en omsetning på 8,7 milliarder kroner i fjerde kvartal 2021, en oppgang fra 7,1 milliarder samme kvartal 2020.

Samtidig melder selskapet om en markant økning for ordreinngangen, fra 11,3 milliarder kroner i fjerde kvartal 2020, til 12,4 milliarder i fjerde kvartal 2021.

Utbytte på 2,7 mrd.

Justert driftsresultat (ebitda) endte på 1,1 milliarder kroner i fjerde kvartal 2021, opp fra 948 millioner fjerde kvartal 2020.

Selskapets styre foreslår utbytte på til sammen 2,7 milliarder kroner, og tilbakekjøp av egne aksjer på inntil 500 millioner kroner.

– Vi leverte også et sterkt fjerde kvartal, med over 13 prosent økning i driftsinntektene, sammenlignet med fjerde kvartal i 2020. Det er vekst i alle forretningsområder. På bakgrunn av årets solide resultater og konsernets sterke balanse, foreslår styret en total tilbakeføring til selskapets aksjonærer på 3,2 milliarder kroner, sier Håøy.

Kongsberggruppen går inn i 2022 med en ordrereserve på nesten 50 milliarder kroner.

Vekst

Den største veksten hadde Kongsberg Defence & Aerospace, som økte omsetningen med 18,5 prosent, til tre milliarder kroner, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Også segmentet Kongsberg Maritime økte ordreinngangen med 25 prosent og inntektene med 13 prosent, sammenlignet med fjerde kvartal 2020.

– I fjerde kvartal og i 2021 har blant annet offshore vind og slepebåtmarkedet vært viktige bidragsytere til ordreinngangen, sier Håøy.

Hittil i år har Kongsberggruppen-aksjen falt med 3,8 prosent, og steget 64,2 prosent på ett år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.