Konkurransetilsynet godkjenner fusjon mellom Evry og Tieto. Vilkåret er imidlertid at Evry selger ut virksomhet innen sak- og arkivsystemer. Det melder konkurransetilsynet selv i en melding.

– Tieto og Evry er store tilbydere av programvare og IT-tjenester. De er de to største aktørene i markedet for sak- og arkivsystemer til offentlig sektor, og møtes ofte i anbudskonkurranser. Konkurransetilsynet har besluttet å tillate fusjonen ettersom selskapene selger ut Evrys virksomhet i dette markedet, sier konkurransedirektør Lars Sørgard.

Det var i juni fusjonen mellom Evry og den finske it-kjempen Tieto ble klar. Dermed tok de to selskapene sikte på å skape en ny nordisk it-gigant som vil ha rundt 24.000 ansatte og en omsetning på 30 milliarder kroner.

– Konkurransetilsynet har vært tydelig overfor Tieto og Evry på at en fusjon ville bety en klar begrensning av konkurransen innen sak- og arkivsystemer til offentlig sektor, og derfor ville skade kommuner, helseforetak og andre kunder gjennom høyere priser og dårligere tjenester, sier prosjektleder Magnus Friis Reitan.

Før selskapene får slå seg sammen må de finne en egnet kjøper for virksomheten innen sak- og arkivsystemer, skriver tilsynet.

Transaksjonen verdsetter Evry til 35,48 kroner per aksje, noe som gir en markedsverdi for hele Evry på nær 13,2 milliarder kroner. Evry ble ved stengetid torsdag handlet til 35,9 kroner aksjen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.