Det konkursbegjærte seismikkselskapet Axxis Geo Solutions vurderer å søke om rekonstruksjon. Samtidig har en investorgruppe foreslått at selskapet skal hente mellom 12 og 15 millioner dollar i frisk kapital. Dette tilsvarer mellom 101 og 127 millioner kroner. Tegningskursen vil være på 0,1 kroner. Denne gruppen har samtidig forpliktet seg til å delta med 12 millioner dollar.

Flere vilkår

Deres deltagelse i kapitalinnhentingen hviler imidlertid på noen vilkår som må oppfylles. Blant annet:

  • Emisjonen avhenger blant annet av at alle relevante kreditorer godtar et endelig oppgjør.
  • Det foreslås også det at selskapet TGS aksepterer en forlengelse av forfallet av sitt lån til minst 30. juni 2022.
  • Emisjonen må også godtas i en generalforsamling.

Dersom ikke en frivillig løsning er akseptert, vil selskapet søke om rekonstruksjon, står det i børsmeldingen. Rett etter åpning på Oslo Børs raser selskapet ned nesten 40 prosent. Rundt lunsj var aksjen ned 26 prosent.

Begjært konkurs

DN skrev onsdag at det børsnoterte seismikkselskapet Axxis Geo Solutions er begjært konkurs av selskapet GMC Maritime as.

Ifølge administrerende direktør Gunnar Tjelta i GMC Maritime er bakgrunnen for konkursbegjæringen mot Axxis Geo Solutions en ubetalt regning på rundt seks millioner kroner.

– Vi har et uoppgjort krav og har gått til dette skrittet i dette tilfellet. Det har skjedd en nedbetaling over tid, men så er denne avtalen ikke overholdt, sa Tjelta til DN onsdag.

I børsmeldingen refereres det til DNs artikkel om konkursbegjæring. Axxis Geo Solutions skriver at dersom det ikke er på plass en frivillig løsning før begjæringen skal behandles, vil selskapet søke rekonstruksjon.

Da selskapet la frem resultater for tredje kvartal i slutten av november i fjor, la ikke daglig leder Ronny Bøhn skjul på at selskapet sto i en svært krevende situasjon.

I en børsmelding sa han at selskapet ikke hadde klart å sikre oppdrag for hverken fjerde kvartal i 2020 eller første kvartal i 2021. Uten inntekter klarte de heller ikke å opprettholde lånevilkårene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.