Det sier kommisjonens leder Ursula von der Leyen fredag.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.
EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. (Foto: Christian Hartmann/AFP/NTB)

Storbritannia og flere andre land har allerede stanset all flytrafikk fra land som Sør-Afrika, Namibia, Lesotho, Eswatini, Zimbabwe og Botswana i forbindelse med varianten B. 1.1.529.

Sør-Afrika, som er der varianten først ble oppdaget, har allerede kommet med sterk kritikk av Storbritannias flyforbud og kaller avgjørelsen forhastet.

Landet har opplevd en rask smitteøkning de siste dagene, og det antas at den nye varianten er ekstra smittsom. Torsdag var det 2.465 nye registrerte koronatilfeller i Sør-Afrika, som er nærmere en dobling fra dagen før. Antallet dødsfall gikk fra 22 til 114.

De ledende indeksene rundt om i Europa følger etter utviklingen i Asia og på Oslo Børs.

  • OMXN40 Norden faller over tre prosent.
  • Euronext 100 faller over tre prosent.
  • Moskva RTS faller over fire prosent.
  • Frankfurt DAX faller tre prosent.

Fallet startet i morgentimene norsk tid fredag morgen, da de ledende asiatiske børsene falt over to prosent. Det skjedde etter at nyheten om en nyoppdaget virusvariant i Sør-Afrika sprakk natt til fredag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.