Fredag melder Softox Solutions at selskapet har fått resultatene på inhalasjonsstudiene i minigris som viser svært lovende resultater med tanke på å videreutvikle selskapets teknologi til en behandling for infeksjoner i luftveiene, inkludert koronapasienter.

Selskapet omtaler det som et «potensielt gjennombrudd i kampen mot korona».

Aksjen steg 54 prosent på meldingen.

20 mill. i papirgevinst fredag

Ifølge selskapet tyder resultatene på at det er funnet «trygge» konsentrasjoner som ikke skader luftveiene samtidig som det har antimikrobiell effekt.

– Med vår skånsomme og effektive teknologi har vi nå muligheten til å planlegge for de første studier i mennesker (fase I). I motsetning til mange andre behandlinger, går vår behandling direkte på å inaktivere koronaviruset, sier administrerende direktør Geir Almås i Softox i meldingen.

Selskapet står bak desinfiseringsmidler for hender og overflater som ikke inneholder alkohol. I mai skrev DN at hånddesinfiseringsmiddelet var blitt tatt inn av Apotek 1 og at selskapet hadde etablert produksjonslinjer med kapasitet på opptil 45.000 flasker daglig.

Almås er nest største aksjonær i Softox Soltuions gjennom sitt private selskap Hermod Farms as. Som følge av kursoppgangen fredag har han en papirgevinst på rundt 20 millioner kroner denne dagen alene. Aksjeposten hans er nå verdt 57 millioner kroner.

Så hører det med til historien at Softox-aksjen har vært priset betydelig høyere tidligere i år. På sitt høyeste i begynnelsen av mai sto aksjekursen i 112 kroner, mot 81 kroner i dag.

– Vi er optimistiske

Selskapet har avtalt et møte med Lægemiddelstyrelsen i Danmark for å få råd om den videre utviklingsveien for et slikt legemiddel.

– Vi er optimistiske på å oppnå en raskere vei til pasientene med en såkalt «fast track» anbefaling, sier medisinsk direktør Glenn Gundersen i Softox.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.