Moskva-børsen har vært stengt for handel både mandag og tirsdag denne uken. Nå har den russiske sentralbanken valgt å holde børsen stengt også onsdag, skriver Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået sier den russiske sentralbanken at den vil tillate et «begrenset omfang av operasjoner» for første gang denne uken.

Russiske myndigheter har forsøkt å hindre en finansiell kollaps og investorflukt fra russiske aksjer.

Både EU, USA og andre vestlige land har reagert kraftfullt på den russiske invasjonen av Ukraina, og ble enige på lørdag om å innføre økonomiske sanksjoner mot Russland, deriblant utestengelse for en rekke russiske banker fra det internasjonale betalingssystemet Swift.

I tillegg har Vesten varslet at den russiske sentralbankens utenlandske valutareserver vil bli frosset, og dermed har sentralbankens evne til å forsvare rubelens verdi blitt dramatisk svekket.

Biden hardt ut mot Putin og russiske oligarker i natt
Under sin første tale som president om rikets tilstand, la Joe Biden vekt på at sanksjonene fra Vesten vil slå hardt ned på Russlands president Vladimir Putin. – Putin er nå mer isolert fra verden enn noen gang, sa Biden til Kongressen natt til onsdag norsk tid.
01:58
Publisert:

Sanksjonene har ført til at den russiske rubelen har krakket mot utenlandske valutaer.

Den russiske sentralbanken besluttet mandag å mer enn doble styringsrenten til 20 prosent, med umiddelbar virkning, i et forsøk på å forsvare den russiske valutaen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.