Kryptoselskapet Arcane Crypto, som er børsnotert i Sverige, melder tirsdag at det har kjøpt krypto-utvinningsmaskiner for om lag 28 millioner svenske kroner. Det tilsvarer om lag 27 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Med dagens bitcoin-kurs på rundt 63.000 dollar vil selskapets utvinningskapasitet kunne generere økt omsetning på om lag ti millioner svenske kroner i måneden, ifølge selskapet.

Kjøpet av de nye datamaskinene, som altså skal brukes til utvinning av kryptovaluta, gjøres gjennom datterselskapet Arcane Green Data. Det ventes at maskinene leveres i løpet av første kvartal neste år.

– Vår mining-relaterte aktivitet er allerede lønnsom og genererer betydelige inntekter for Arcane Crypto. Bestillingene av disse nye maskinene gjør at vi kan doble vår kapasitet neste år, sier daglig leder Torbjørn Bull Jenssen i en pressemelding.

Kjendisinvestorer på eiersiden

Arcane Crypto er notert på børsen i Stockholm, der aksjen blir omsatt for rundt 0,020 euro per stykk. Selskapet er verdsatt til om lag 1,6 milliarder svenske kroner.

På eiersiden finnes en rekke profilerte, norske investorer. Kristian Lundkvist er største eier gjennom sitt Middelborg as, mens både Morten Klein og investor Ketil Skorstad er å finne blant selskapets aksjonærer.

I andre kvartal hadde selskapet inntekter på rett over 100 millioner svenske kroner, og et underskudd før skatt på drøye syv millioner. Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet en kontantbeholdning på drøyt 33,5 millioner svenske kroner, og en egenkapital på rett i overkant av 79 millioner svenske kroner.

Selskapet driver altså med utvinning av verdens største kryptovaluta bitcoin gjennom datterselskapet Arcane Green Data, men har i løpet av året også utvidet driften til blant annet veksling og trading.

I april i år kjøpte Arcane det svenske selskapet Ljort Invest ab, som er operatør av den svenske krypto-handelsplattformen Trijo. I fjor kjøpte Arcane Kaupang krypto, en norsk handelsplattform for kryptovaluta. Arcanes daglige leder Bull Jenssen er styreleder i Kaupang. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.