– Jeg tror at vi om et par år kommer til å se tilbake på dette og spørre oss selv hvordan vi havnet i en situasjon der vi trodde på eventyr, sa den estiske sentralbanksjefen Ardo Hansson på en konferanse i Latvias hovedstad Riga mandag, ifølge Bloomberg.

Hansson er et av medlemmene i Den europeiske sentralbankens styringsråd og nådeløs i sine uttalelser om det digitale betalingsmiddelet.

Det siste året har vært brutalt for kryptospekulanter. Da den mest kjente kryptovalutaen bitcoin nådde sin topp for ett år siden, kostet én bitcoin drøyt 19.000 dollar. Så startet fallet.

Nå handles bitcoin for 4000 dollar – en nedgang på 79 prosent fra toppen.

Hansson har ingen tro på at det er mulig for kryptovalutaen å slå tilbake.

– Kryptovaluta kommer til å dø som en komplett samling av tullball, sa Hansson.

Mens tilhengerne av valutaen har kalt det fremtidens betalingsmiddel, har kritikerne kalt det hele en boble. Hansson tilhører sistnevnte, og mener boblen er i ferd med å sprekke:

DN-kommentator Terje Erikstad: – Det er ikke nok idioter der ute. Derfor vil kryptogalskapen ta slutt
Men den etterlater seg noe meget spennende.
01:49
Publisert:

– Boblen har allerede startet å kollapse, sier sentralbanksjefen, som tidligere har vært økonomisk rådgiver for Estlands statsminister.

Kryptovalutaene er blitt rammet av store slag det siste året. Myndigheter har strammet inn reguleringene, og flere har blitt utsatt for hackerforsøk. Seneste tirsdag morgen annonserte kryptovalutaen Ethereum Classic at de var under angrep.

Den estiske sentralbanksjefen tror dommen over kryptovalutaen kommer til å være ganske samstemt i fremtiden:

– Jeg tror at vi om et par år kommer til å se tilbake på dette og spørre oss selv hvordan vi havnet i en situasjon der vi trodde på eventyr.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne kryptoriggen står i en kjeller i Asker og har hjulpet DNB-fond til å tjene 150 millioner kroner
02:47
Publisert: