Oslo Børs fikk sist uke kjenne uroen i det amerikanske aksjemarkedet. Selv om korreksjonen ikke ble like stor, opplevde hovedindeksen store svingninger og en nedgang på 0,4 prosent i perioden DNs ukeporteføljekonkurranse tar for seg.

Analysesjef Lars-Daniel Westby i Sparebank 1 Markets og aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets klarte på sin side en marginal avkastning på henholdsvis 0,1 prosent og 0,5 prosent.

«Vil fortsette å være ruglete»

Westby i Sparebank 1 Markets tror det vil fortsette å være ruglete på børsen fremover. Han trekker frem at gjennomsnittlig nedgang på Oslo Børs ved de ti siste korreksjonene har vært på 16 prosent.

– Det er fortsatt noen prosent dit, selv om vi ikke nødvendigvis skal til de nivåene, skriver han i en oppdatering til DN.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned om lag fem prosent den siste måneden.

Westby peker på at investorene nå vil forsøke å forstå hvorfor det er nedgang, og at det ikke skal mye til for å påvirke frykten i markedet når mange bruker tid på å lete etter negative scenarioer.

– Noen vil fokusere på inflasjon og renteoppgang, andre på slutten av de kvantitative lettelsene og enkelte vil henvise til kollaps i volatilitetsfond eller Trump og potensiell handelskrig, påpeker han.

Traff blink med lakseaksje

Forvalter Larstedt Lager i Arctic og aksjestrateg Tunaal i DNB Markets traff godt på valget om å ta inn sjømatselskapet Salmar i porteføljen forrige uke.

Lakseaksjen endte opp 5,6 prosent og bidro dermed sterkt til å dra opp resultatet. Larstedt Lager ønsket også Lerøy Seafood Group velkommen i forrige uke, som ga en avkastning på 4,9 prosent.

– Lakseprisene har holdt seg relativt greit så langt i 2018, på tross av sterk tilbudsvekst fra i fjor. Aksjene i sjømatsektoren prises lavt sammenlignet med resten av selskapene på Oslo Børs, sa Larstedt Lager til DN da han valgte å satse på sjømatsektoren igjen.

Han tror at man på sikt burde være investert i lakseaksjer.

– Det gitt en global etterspørsel og sterke begrensninger på ny kapasitet i Norge, påpeker han.

Satser på solaksje

Forvalter Larstedt Lager i Arctic, som fikk en negativ avkastning på 0,4 prosent i porteføljen sist uke, er den eneste som gjør endringer denne uken. Han satser på solenergiselskapet Scatec Solar, som ved børsåpning mandag er ned rundt 16 prosent på Oslo Børs så langt i år.

– Aksjen har falt overraskende mye tilbake på bakgrunn av det generelle børsfallet, sier Larstedt Lager.

Han tror derimot at det vil snu og trekker frem at solenergiselskapet har en spennende portefølje med prosjekter som vil bidra til betydelig vekst i årene fremover.

– Vi ser positivt på selskapets samarbeid med Statoil i Brasil, påpeker han.

Kaster Schibsted på dør

Samtidig kvitter forvalteren seg med Schibsteds A-aksje, etter at den ga porteføljen en negativ avkastning på 7,5 prosent sist uke.

Mediekonsernet leverte forrige uke et driftsresultat før av- og nedskrivninger (ebitda) på 695 millioner kroner i fjorårets fjerde og siste kvartal.

– Schibsted leverte greie kvartalstall, men ikke mer. Vi tror ikke tror aksjen kommer til å gå bedre enn børsen på kort sikt, forklarer Larstedt Lager. (Vilkår)

-I fremtiden tror jeg roboter vil ha sitt eget vinter OL, sier arrangør av robotkonkurranse.
I dag ble Robot Challenge arrangert i Sør Korea. Det er verdens første ski konkurranse for roboter.
01:07
Publisert: