– Jeg er glad for å kunngjøre at Lars Rosenløv har godtatt stilling som ny administrerende direktør i Quantafuel, sa styreleder Ann-Christin Andersen i en melding før børsåpning.

Quantafuel stiger 16 prosent torsdag på nyheten om at selskapet har fått ny toppsjef, og aksjen blir handlet for 28,88 kroner aksjen, fire kroner mer enn ved børsåpning.

Plastgjenvinningsselskapet ble notert på handelsplattformen Euronext Growth i fjor vinter, og ble raskt en favoritt blant investorene. Siden børsnoteringsdagen og frem til toppnoteringen i vinter steg aksjen 284 prosent.

Siden da har aksjen falt bratt, og er så langt i år ned 51 prosent. Selskapet var verdsatt til 3,7 milliarder før børsåpning torsdag, men markedsverdien har i løpet av dagen steget til 4,3 milliarder.

Bakgrunn fra Equinor

Den danske 53-åringen har 30 års erfaring fra prosessindustrien i Equinor, og har hatt flere ledende stillinger. Han har også vært styremedlem i Norsk Industri fra 2014 til 2018.

Rosenløv er utdannet sivilingeniør fra Danmarks Tekniske universitet (DTU), og har tatt kurs ved Harvard og CBS.

– Han er sterkt forretningsorientert og brenner for å utvikle en organisasjon med høy ytelse. Jeg er sikker på at han vil ta med selskapet til neste nivå på vår industrielle reise, sier Andersen.

Tiltrer i november

I juli ble det klart at Kjetil Bøhn gikk av som administrerende direktør i selskapet etter å ha sittet syv år i sjefsstolen. Plastgjenvinningsselskapet skriver at et enstemmig styre utnevnte Rosenløv til ny toppsjef.

Da Bøhn gikk av sendte Quantafuel ut en melding om at selskapet var på vei inn i en ny fase, og at det det åpnet opp for en mer industriell leder.

Kjetil Bøhn sa selv at han hadde vært i dialog om å gå av i et halvt års tid.

– Jeg har alltid vært åpen for at gründeren på ett eller annet tidspunkt bør vurdere sin egnethet som leder for et større, industrielt selskap, sa han da han gikk av.

I mellomtiden er det driftsdirektør Terje Eiken som har vært fungerende konsernsjef. Rosenløv vil tiltre som ny toppsjef fra 1. november i år.

– Jeg er virkelig imponer over hva dette fantastiske teamet av kompetente og engasjerte mennesker har oppnådd på veldig kort tid. Formålet med Quantafuel, å skape en sirkulær økonomi for plast, er avgjørende, sier han i en pressemelding.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.