Kemneren i Bergen har begjært det børsnoterte tv-app-selskapet Lavo.tv konkurs, viser en konkursbegjæring fredag.

Siden børsnoteringen i juni i fjor har aksjen falt 94 prosent. Nå kan du få én Lavo-aksje for 18 øre. Til tross for at selskapet har kuttet kraftig i kostnadene, blant annet gjennom permitteringer og oppsigelser, har egenkapitalen gått tapt. Nå lever det på kreditorenes nåde.

Kun én person sitter igjen i styret. Styremedlem Dag Skansen forteller til DN at kemneren i Bergen har krav på «et par hundre tusen». Årsaken er at selskapet ikke har betalt arbeidsgiveravgift.

Fond kontrollerer over en tredjedel

Lavo gikk på børs gjennom såkalt «folkefinansiering» og med en konvertibel låneavtale med fondet Alpha Blue Ocean (ABO). Disse lånene, som er konvertible obligasjonslån med tegningsretter, blir i finansmiljøene omtalt som «dødsspirallån».

I desember nektet Lavo å konvertere lån til aksjer fordi de mente ABO har manipulert kursen ved å konvertere obligasjoner til aksjer som så umiddelbart blir solgt til lave kurser. ABO tok saken til retten og fikk presset gjennom konverteringen i en midlertidig forføyning. Nå kontrollerer fondet over en tredjedel av selskapet, og har fremmet en finansieringsavtale som innebærer at fondet vil ta kontroll over mer enn halvparten av aksjene i selskapet.

– Vi har stor tro på at vi er i ferd med å løse dette nå. Vi har jobbet lenge med å finne en løsning og det har vi håp om at vi kan få til nå, sier styremedlem Dag Skansen.

Resten av medlemmene i styret har fratrådt sine verv.

Fremsatt millionkrav

– Har dere hatt penger til å utbetale lønn til de ansatte?

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Skansen.

Selskapet har igjen to ansatte.

Et brev til en av kreditorene som DN har fått tilgang til viser at kreditoren i finansieringsforslaget blir tilbudt nye aksjer til kurs 0,142 kroner og 20 prosent av sitt krav i kontanter.

ABO er også kreditor i selskapet med en utestående konvertering som kan gjøres om til aksjer. Etter det DN erfarer har ABO også fremsatt et krav på rundt fem millioner kroner fordi Lavo gjennomførte forrige konvertering til aksjer for sent.

Dag Skansen ønsker ikke å kommentere dette. Selv eier han aksjer i Lavo, og representerer samtidig et investornettverk i Bergen som har aksjer i Lavo.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN har testet Huaweis første brettbare mobiltelefon: Huawei Mate X
01:25
Publisert: